Reistips

Zo ga jij goed voorbereid op vakantie deze zomer!

Kinderen ontwikkelen zich al vanaf een hele jonge leeftijd. Zo nemen zij van alles in zich op en maken ze dit eigen. Dit is de manier hoe kinderen hun eigen persoonlijkheid creëren. Vanaf de geboorte ontwikkelen kinderen zich tot jongeren, tijdens deze jaren worden er heel wat fasen doorlopen. Deze zijn te verdelen in baby, peuter, kleuter, kind, puber en jongere. 

Ik ben nét terug van een heerlijke vakantie naar Ibiza. Zon, zee, strand, goed gezelschap en een prachtige omgeving: alle ingrediënten voor een hele fijne vakantie! Nu merkte ik dat een aantal vriendinnen waar ik mee op vakantie was net wat minder lekker voorbereid op vakantie gingen dan ik. De een was haar zonnebril vergeten, de ander had geen enkel shirtje zonder mouwen mee. Dat gaf mij inspiratie voor deze blog! Ik geef je in deze blog namelijk tips om goed voorbereid op vakantie te gaan.

De ultieme tip: ColorNote app

Ja, deze tip deel ik met iedereen die het wil horen en nu dus ook met jou. De ColorNote app is een app waar je super handige afvinklijstjes in kunt maken. Zo heb ik dus een vakantie-lijstje, dat ik iedere vakantie weer opnieuw gebruik. Ieder item zet je op een nieuwe regel en zodra je gaat inpakken, vink je direct af wat je in je koffer doet. Er komt vervolgens een streep door het item te staan. Voordat ik met mijn koffer de deur uit stap, check ik altijd of alle items op mijn lijstje afgevinkt staan. Ideaal! Bij je volgende vakantie haal je bij alle items de vinkjes weer met één tik weg, en je lijstje is klaar voor de volgende vakantie.
Je kunt zoveel verschillende lijstjes maken als je wil en je kunt ieder lijstje een andere kleur geven. Deze app is wat mij betreft echt onmisbaar en het scheelt je vooral veel stress vooraf. Je weet namelijk zeker dat je echt alles ingepakt hebt.

Een fijne koffer met de juiste maten

Ik heb minstens drie mensen op het vliegveld gezien die een verkeerd formaat koffer bij hadden. Pijnlijk, want de kosten om die koffer alsnog in te checken zijn niet mis. Zorg er dus voor dat je een koffer in het juiste formaat hebt. Check bij de vliegmaatschappij waar jij mee vliegt welke maten toegestaan zijn.
Wat betreft soort koffer, zou ik altijd een hardcase koffer aanraden die je op vier wieltjes kunt rijden. Dit is namelijk erg handig op het vliegveld. Deze Samsonite koffer is een perfect voorbeeld van een koffer die ik zou aanraden.

Korte broeken en hemdjes

Als je naar een lekker warm land gaat, is het natuurlijk heel leuk en fijn om jurkjes mee te nemen, maar vergeet nu niet die hemdjes en korte broek dames! Het is namelijk wel heel praktisch om een kort broekje aan te kunnen doen als je bijvoorbeeld een dagje erop uit gaat. Regelmatig hoorde ik een paar vriendinnen klagen over ‘schurende benen’, na een dag wandelen en sightseeing. En dat probleem heb je met een kort broekje dus niet. Ook waren er een aantal die alleen maar shirtjes met mouwen bij hadden. Zonde, want zo kleuren je schouders en bovenarmen niet bruin wanneer je lekker veel buiten aan het wandelen bent.

Goede sandalen

Zelf maakte ik de fout om vrij oude sandalen mee te nemen, in het kader van ‘maar ze lopen zo lekker. Helaas vielen ze op dag 1 al half uit elkaar en dat zag er natuurlijk niet uit. Nieuwe sandalen daar shoppen was ook niet per se een goede optie, want ik moet die echt wel even een poosje inlopen en ik zit op vakantie niet te wachten op blaren. Zorg dus dat je goede sandalen meeneemt, waar je goed op kunt lopen en die je al ingelopen hebt. Als je nog op zoek bent naar leuke en fijne sandalen, dan kun je eens kijken bij deze sandalen dames.

Deel een koffer

Nog een laatste praktische tip: ga je met meerdere personen op een korte vakantie? Overweeg dan om een koffer te delen. Wij waren met 8 vriendinnen en deelden allemaal een koffer, zodat we maar vier koffers hoefden te betalen. Voor een korte vakantie naar de zon heb je echt wel genoeg aan een halve koffer en een rugzak. Bij onze groep was ongeveer iedereen vooraf in paniek of ze wel genoeg mee konden nemen in een halve koffer, maar uiteindelijk had iedereen juist eerder teveel kleding bij dan te weinig.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.