Creatief & Knutselen

Schilderen op nummer is een ideale gezinsactiviteit

Schilderen op nummer is de laatste jaren erg populair geworden en is een kunstvorm op zich waarmee je gemakkelijk prachtige schilderijen kunt maken. Deze leuke activiteit is perfect om samen met het gezin door te brengen. Het biedt ook verschillende voordelen. Ik raad je ten zeerste aan om deze activiteit met je kinderen te proberen.

De voordelen van schilderen op nummer

Schilderen op nummer is een creatieve hobby waarbij je een afbeelding of tekening kleurt die vooraf is voorbereid voor dit doel. De afbeelding die geschilderd moet worden, is al op een doek afgedrukt en bevat verschillende kleine vakjes met nummers. Elk nummer in het schilderij komt overeen met een specifieke kleur. Het principe van schilderen op nummer volwassenen is vrij eenvoudig. Het is daarom perfect geschikt voor gezinsamusement. Deze leuke activiteit biedt namelijk verschillende voordelen.

Schilderen op nummer zorgt voor gezellige momenten met het gezin

Schilderen op nummer is een bijzonder leuke activiteit die helpt om fijne momenten met het gezin door te brengen. Het is namelijk een multigenerationele hobby waar iedereen van kan genieten. Kinderen, volwassenen en zelfs senioren kunnen schilderen op nummer beoefenen. Je kunt dus gemakkelijk beginnen met deze activiteit samen met je kinderen. Samen schilderen is een uitstekende manier om op een gezellige manier tijd met elkaar door te brengen. Om de activiteit interessanter te maken voor het hele gezin, kun je elkaar uitdagen om te zien wie het beste schilderij maakt.

Schilderen op nummer bevordert de creativiteit

Als je schilder wilt worden, is schilderen op nummer een uitstekende manier om je vaardigheden op dit gebied te ontwikkelen. Deze leuke activiteit bevordert namelijk:

 • het stimuleren van je artistieke gevoel,
 • het verbeteren van je schildertechniek,
 • een beter begrip van verschillende tinten en kleuren…

Hoe meer je schildert op nummer, hoe gemakkelijker het wordt om andere soorten schilderijen te proberen. Schilderen op nummer stelt je in staat om een veelvoud aan afbeeldingsmodellen te ontdekken om te schilderen. Dit helpt aanzienlijk bij het ontwikkelen van je creativiteit.

Schilderen op nummer helpt stress te bestrijden

Zowel thuis, op school of op het werk, worden volwassenen en kinderen dagelijks geconfronteerd met stressvolle situaties. Geconfronteerd met dit verontrustende feit, wordt vaak aanbevolen om een pauze te nemen en jezelf bezig te houden met een activiteit die ontspanning bevordert. In dit opzicht is een van de beste opties die je hebt, het schilderen op nummer om los te koppelen van je dagelijkse leven. Bekend om zijn kalmerende effecten, stelt deze activiteit je in staat om rustig te zitten en je gedachten te verzetten.

Door al je aandacht te vangen, stelt schilderen op nummer je in staat om je te ontdoen van alle negatieve gedachten en emoties die je belemmeren. Door je te concentreren op je canvas, zullen de stress en angst die je ervaart geleidelijk verdwijnen.

Een activiteit die de concentratie verbetert

Een ander voordeel van genummerd schilderen is dat het de beoefenaars in staat stelt om veel meer geconcentreerd te zijn. Inderdaad, het stelt je in staat om rustige momenten door te brengen en in harmonie met jezelf te zijn. Om je canvas te laten slagen, moet je geconcentreerd blijven om zoveel mogelijk fouten te voorkomen. Daarom leidt deze activiteit je ertoe om je geheugen en denkvaardigheden te gebruiken.

Dit is ook de reden waarom schilderen op nummer ten zeerste wordt aanbevolen voor kinderen, senioren en vooral mensen die last hebben van concentratieproblemen of hyperactiviteit. Bovendien, door je bezig te houden voor een bepaalde tijd, stelt het je in staat om je te concentreren op één en hetzelfde ding.

Schilderen op nummer ontwikkelt fijne motoriek

Wanneer je schildert op nummers, word je gevraagd om specifieke materialen te gebruiken, zoals penselen van verschillende groottes. Om je canvas te laten slagen, moet je deze verschillende gereedschappen perfect kunnen hanteren. Je moet dus delicaat en nauwkeurig zijn. Hoe meer je oefent in deze kunst, hoe vloeiender je bewegingen worden. Als gevolg hiervan verbetert je motoriek naarmate je meer schilderijen maakt. Dit voordeel dat schilderen op nummer biedt, is de belangrijkste reden waarom het wordt aanbevolen voor de jongsten en de oudsten.

Een creatieve hobby die het zelfvertrouwen verbetert

Ondanks hun liefde voor kunst heeft niet iedereen het nodige talent om te beginnen met schilderen. Dankzij schilderen op nummer is het mogelijk om vertrouwd te raken met schilderen en schilderijen te maken die het waard zijn om te worden gemaakt door een gerenommeerde kunstenaar. Door jezelf bezig te houden met deze leuke activiteit, zul je zeker trots voelen na elk voltooid canvas. Het is immers een enorm goed gevoel om te weten dat je een mooi schilderij hebt kunnen maken. Daarom neemt je zelfvertrouwen toe telkens wanneer je een schilderij succesvol voltooit.

Mensen die regelmatig schilderen op nummer beoefenen, winnen meer vertrouwen en positiviteit in het dagelijks leven. Ze kunnen inderdaad gemakkelijker andere taken uitvoeren en hun grenzen overschrijden zonder zich zorgen te maken over de mening van anderen. We kunnen dus zeggen dat genummerd schilderen helpt om een zekere emotionele stabiliteit te bereiken om het dagelijkse leven aan te kunnen.

Schilderen op nummer is de laatste jaren erg populair geworden en is een kunstvorm op zich waarmee je prachtige schilderijen kunt maken.

Kies elke afbeelding om op nummer te schilderen

Met schilderen op nummer heb je de mogelijkheid om het type afbeelding te schilderen dat je leuk vindt. Er zijn dus veel verschillende ontwerpen beschikbaar.

Landschappen

Als je een natuurliefhebber bent, moet je je keuze voor schilderen richten op landschappen. Of het nu gaat om velden, kusten, weiden, platteland of bergen, je zult zeker de illustratie vinden die bij je past. Om te beginnen kun je proberen rivieren, een zonsondergang en vele andere nog mooiere afbeeldingen te schilderen. Landschappen schilderen is een uitstekend idee om te ontspannen en stress te verlichten.

Bloemen

Dit thema is de ideale keuze voor bloemenliefhebbers die zich willen wagen aan schilderen op nummer. Prachtige bloemen schilderen is ook een goede manier om met deze kunst te beginnen. Met dit thema kun je prachtige rozen, orchideeën, unieke boeketten en vele andere bloemreproducties reproduceren. Door de kleuren goed te gebruiken, krijg je buitengewone doeken.

Steden in schilderen op nummer

Is er een stad die je bijzonder aantrekkelijk vindt? Waarom reproduceer je het niet met schilderen op nummer? Pak je penseel en ga aan de slag. Met voorbedrukte en genummerde doeken kun je beroemde steden tekenen zoals Parijs, Londen, Tokio, Barcelona, New York, enz.

Kerstmis

Wanneer Kerstmis nadert, is het belangrijk om alles in het werk te stellen om je huis te versieren om de feeststemming te weerspiegelen. Naast de gebruikelijke decoraties kun je origineel zijn door kerstschilderijen te maken met schilderen op nummer. Ik heb deze tip geprobeerd en ik kan je verzekeren dat het resultaat verbluffend is. Je kunt de Kerstman, een sneeuwpop, elfjes, enz. schilderen. Er zijn ook veel andere thema’s die je kunt kiezen om vertrouwd te raken met schilderen op nummer: dieren, romantisch, dans, enz.

Je kunt schilderen op nummer kits online kopen

 • Om te beginnen met schilderen op nummer, heb je een kit nodig. Deze bestaat uit verschillende essentiële elementen:
 • een linnen doek waarvan de grootte afhangt van het model dat je hebt gekozen,
 • verschillende maten penselen om verschillende gebieden te schilderen,
 • genummerde verfpotjes. Deze potjes bevatten meestal acrylverf. Deze verf staat bekend om zijn korte droogtijd en is zowel reukloos als niet-toxisch,
 • een houten frame om het doek te ondersteunen.

Er zijn tegenwoordig verschillende websites die schilderen op nummer kits te koop aanbieden. Het volstaat om enkele klikken te maken om je bestelling online te plaatsen. Het is echter belangrijk om de reputatie van het platform te controleren om de kwaliteit van je uitrusting te garanderen.

Wat je moet weten om te schilderen op nummer

Schilderen op nummer is een kunst die in verschillende stappen wordt uitgevoerd. Een van de fouten die je niet mag maken als je begint met schilderen op nummer, is het kiezen van afbeeldingen die te complex zijn om te reproduceren. Ik raad je aan om te beginnen met zeer eenvoudige modellen. Er zijn meestal drie moeilijkheidsgraden: eenvoudig, gemiddeld en complex. Kies voor eenvoudige patronen voor je eerste twee of drie schilderijen. Zodra je de nodige vaardigheden hebt verworven, kun je naar een hoger niveau gaan.

Om je doek te laten slagen, is het ook belangrijk om je penseel schoon te maken. Dit doe je door het in een glas water te dopen. Het schoonmaken moet gebeuren telkens wanneer je klaar bent met het gebruik van een kleur. Gebruik ook een doek om het penseel na het schoonmaken te drogen. Schone penselen zorgen voor nauwkeurige en heldere kleuren. De volgende tips zullen je ook helpen om van je project een groot succes te maken:

 • ga comfortabel zitten,
 • wees methodisch,
 • haast je niet,
 • volg nauwgezet de genummerde gebieden.

Als je rekening houdt met elk van deze instructies, word je een meester in de kunst van genummerd schilderen. Je kunt zelfs een gezamenlijk kunstwerk maken om thuis op te hangen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.