2 jaar 3 jaar 4 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Kikker Hop: met kikkersprongen vooruit!

Linda D


Van het ene naar het andere voorwerp springen, klimmen, klauteren en in onmogelijke posities een parcours volbrengen. Door beide kinderen (2 en 7 jaar) wordt dit hier zeer gewaardeerd. Alles wordt dan ook uit de kast getrokken om telkens weer iets vernieuwends neer te zetten. Goed voor de beweging en motoriek, dus laten wij ze lekker hun gang gaan. Ons nieuwe buitenspel, Kikker Hop, sluit hier goed bij aan!

Megableu is de merknaam van dit beweeglijke buitenspel, genaamd Kikker Hop. Dit merk heeft echt gigantisch veel spelletjes voor alle leeftijden en is al vaker dan eens genomineerd met bepaalde spellen tot “Speelgoed van het Jaar”.

Van het ene naar het andere voorwerp springen, klimmen. Ons nieuwe buitenspel, Kikker Hop, sluit hier goed bij aan!

Kikker Hop speluitleg

In de speldoos vind je 12 leliebladen van foam. Zes leliebladen zijn voorzien van een afdruk met een voet en de andere zes met een afdruk van een hand. Door de leliebladen op de grond te plaatsen, bepaal je zelf hoe het parcours met handen en voeten afgelegd moet worden. Kies je voor de bekende kikkersprongen, dan wissel je twee handen horizontaal af met twee voeten horizontaal. Maar, uiteraard kun je ze ook lekker afwisselend door elkaar leggen!
Door lekker gekke kikkersprongen te maken, spring je zo een weg door het parcours. Het doel is om zonder fouten het einde te behalen.

Van het ene naar het andere voorwerp springen, klimmen. Ons nieuwe buitenspel, Kikker Hop, sluit hier goed bij aan!


Het spel wordt geadviseerd voor kinderen vanaf twee jaar en dit is prima uitvoerbaar. Onze zevenjarige maakt het wel wat meer uitdagend en legt de leliebladen lukraak door een parcours met andere voorwerpen heen. De manier waarmee er mee gespeeld wordt verschild dus per leeftijd en per kindje. Wanneer je het spel alleen speelt, zou je als uitdaging een klokje kunnen gebruiken. Daarmee daag je jezelf uit om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Speel je fijn samen? Dan kan de tijd de winnaar bepalen of degene die als eerste een fout maakt.

Go or No Go

De 12 leliebladen zijn voorzien van duidelijke afdrukken van handen en voeten en zijn licht van gewicht. Voor een buitenspel is dit laatste wel wat uitdagend, aangezien een flink briesje de leliebladen wel van plek kan laten veranderen. Wanneer je dit laatste juist ziet als een extra uitdaging is er niets aan de hand.
Wij vinden het een leuke toevoeging in de verschillende parcours dat hier al bijna dagelijks gebouwd worden. Wel moet ik erbij zeggen dat je dit soort kikkertegels ook redelijk simpel zelf kunt maken. Ik denk persoonlijk dat ik daar eerder voor zou kiezen, dan dat ik ze zou kopen.

Kikker Hop Facts:

  • Naam spel: Kikker Hop
  • Adviesleeftijd: vanaf 2 jaar
  • Adviesprijs: € 16,99
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.