10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief

{ Review } | Gravitrax The Game – Knikkerbaan

Wij hebben de Gravitrax knikkerbaan en deze keer laten wij de Gravitrax The Game PRO Splitter zien. Ik ben benieuwd of deze leuk is!
Linda D

Knikkerbanen zijn altijd een hit, toch? In vele soorten en maten zijn ze verkrijgbaar en wij hebben, wat ons betreft, de leukste. Wij hebben de Gravitrax knikkerbaan en deze keer laten wij de Gravitrax The Game PRO Splitter zien. Ik ben benieuwd of je het met ons eens bent!

Een paar jaar geleden maakte Siem kennis met Gravitrax op de BSO. Gravitrax zijn technische knikkerbanen met eindeloos veel mogelijkheden en uitbreidingen. Hij vond het direct reuze-interessant en het stond destijds ook al direct op zijn verlanglijstje. We vonden hem toen nog wat jong voor alle kleine onderdelen en vanwege de adviesleeftijd van 8 jaar, stelden we het nog even uit. Vorig jaar kreeg hij in december zijn eerste grote set Gravitrax cadeau en nog een kleine uitbreidingsset. In de afgelopen maanden heeft hij er ook best vaak mee gespeeld, maar het leidde toch ook nog wel eens tot frustratie. Siem is nu 7 jaar en ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik de adviesleeftijd wel begrijp. Er is aardig wat inzicht voor nodig om vanuit fantasie de juiste verbindingen te maken. Dit heeft alles te maken met zwaartekracht en snelheid.

Wij hebben de Gravitrax knikkerbaan en deze keer laten wij de Gravitrax The Game PRO Splitter zien. Ik ben benieuwd of deze leuk is!

Gravitrax The Game

Recent hebben wij de oplossing tegen deze frustraties ontdekt. En wellicht een manier om de gebruikersleeftijd te verlagen! Wij mochten namelijk ‘Gravitrax The Game’ uitproberen. Een enorm leuk spel met in totaal 30 challenges. Deze challenges staan op 30 kaartjes, welke je kunt bewaren in een bijgeleverd doosje. De kaarten bevatten stuk voor stuk een bouw uitdaging. Hij doet mij denken aan SmartGames. Mocht je daarmee bekend zijn, dan herken je het wellicht wel. De bedoeling is namelijk dat je met de aangegeven onderdelen, welke te zien zijn op het gekozen kaartje, net zo lang moet puzzelen tot het passend is. En passend wil in dit geval zeggen, de knikker moet van start tot finish rollen.  

Op de voorzijde van het kaartje kun je dus zien welke onderdelen je bij elkaar moet zoeken en de plek van de start en de finish. Alles daar tussenin moet je zelf zien te puzzelen.

Wij hebben de Gravitrax knikkerbaan en deze keer laten wij de Gravitrax The Game PRO Splitter zien. Ik ben benieuwd of deze leuk is!

Hints en oplossingen

Mocht je er niet uitkomen, dan geeft de achterzijde van de kaart nog een hint! Controleren of je de puzzel goed hebt opgelost en de challenge hebt behaald? Dan doe je in eerste instantie door te checken of de knikker de weg goed af weet te leggen van begin tot eind. En in nood kun je het bijgesloten boekje raadplegen, want daar staan de oplossingen in. Maar, dit is natuurlijk een stuk minder leuk en enkel in nood te gebruiken of te checken.
De opdrachtkaarten zijn opgebouwd in vier verschillende moeilijkheidsniveaus en hierdoor kun je jezelf steeds meer uitdagen.

Go or No Go

Het helpt Siem ontzettend in het verder ontdekken van Gravitrax, de juiste verbindingen te maken en meer te leren over zwaartekracht. De succesbelevingen werken zeer voordelig en ik zag gaandeweg het plezier toenemen. Het heeft hier voor heel veel plezier gezorgd en dit zal het ook nog zeker gaan geven. De set is desgewenst ook perfect te combineren met andere sets van Gravitrax.
Wij geven deze technische challenges een hele grote GO en zijn nog meer fan geworden van dit speelgoed. Echt fantastisch, degelijk, duurzaam en tijdloos.

Wij hebben de Gravitrax knikkerbaan en deze keer laten wij de Gravitrax The Game PRO Splitter zien. Ik ben benieuwd of deze leuk is!

Gravitrax – The Game Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.