Opvoeding & Ouderschap TV-series

Leer om zo met elkaar om te gaan als Thomas de stoomlocomotief en zijn vriendjes

Als ouder of verzorger wil je dat jouw kind goed overweg kan met anderen. We hebben vijf tips om sociaal gedrag bij kinderen te stimuleren.
Linda - Go or No Go

Als ouder of verzorger wil je dat jouw kind goed overweg kan met anderen en vrienden kan maken. Thomas de stoomlocomotief en zijn vriendjes uit de televisieserie zijn een uitstekend voorbeeld, ze leren kinderen spelenderwijs samen te werken en problemen op te lossen. We hebben vijf handige tips om sociaal gedrag bij kinderen te stimuleren.

 1. Maak duidelijke afspraken
  Het is belangrijk om kinderen duidelijke regels en grenzen te geven, zodat ze weten wat wel en niet oké is. Je kunt bijvoorbeeld afspraken maken over delen, naar elkaar luisteren en respect hebben voor elkaar. Als kinderen weten wat er van hen verwacht wordt, is het veel makkelijker voor hen om zich daaraan te houden.
 2. Speel en werk samen
  Samenwerking is een belangrijke vaardigheid die kinderen kunnen leren door samen te spelen en samen te werken. Door samen activiteiten te doen, leren kinderen om naar elkaar te luisteren en samen beslissingen te nemen. Je kunt bijvoorbeeld samen een puzzel maken of een spel spelen.
 3. Moedig goed gedrag aan
  Goede communicatie is essentieel voor goede relaties. Moedig kinderen aan om hun gevoelens en gedachten te delen en naar anderen te luisteren. Het kan helpen om vragen te stellen. Hoe voel je je? Hoe vind je X? Zo leren ze communiceren op een respectvolle manier en te praten over wat ze voelen.
 4. Creëer een veilige omgeving
  Een veilige en gezellige omgeving helpt bij het stimuleren van sociaal gedrag. Zorg ervoor dat kinderen zich veilig voelen en genoeg ruimte hebben om te spelen en te ontdekken. Het is belangrijk dat kinderen weten dat ze naar volwassenen kunnen gaan als er iets misgaat.
 5. Wees een goed voorbeeld
  Kinderen leren veel van volwassenen en imiteren hun gedrag. Dus geef zelf het goede voorbeeld en laat zien hoe je respectvol met anderen omgaat. Wees geduldig, luister naar anderen en wees vriendelijk. Zo leren kinderen hoe ze zich op een positieve manier kunnen gedragen.

Hopelijk helpen deze tips om er voor te zorgen dat jouw kind een echte teamplayer wordt.
Wil je je kinderen meer stimuleren, Thomas de stoomlocomotief kan hierbij ondersteunen.
De afleveringen zijn iedere dag om 16:30 uur te zien op Cartoonito.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.