Limburg Noord-Brabant Voeding en gezondheid

Het meest kindvriendelijke restaurant: het ABC Restaurant

Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog leuke tips heb voor een kindvriendelijk restaurant. Nou, dan is het ABC Restaurant zeker een topper.

Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog leuke tips heb voor een kindvriendelijk restaurant. Nu geef ik meestal meerdere opties wanneer ik deze vraag krijg, ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen natuurlijk, maar een restaurant dat nooit in het rijtje ontbreekt is het ABC Restaurant. Hier is leeftijd namelijk niet van belang; alle kinderen (en ouders) zullen het hier geweldig vinden, mits je het niet erg vindt dat het drukker en rumoeriger is dan in een standaard restaurant.

ABC Restaurants

In Nederland zijn er twee ABC restaurants, namelijk een in Sevenum (in het noorden van Limburg) en een in Velp (Noord-Brabant). Beide restaurants hebben dezelfde soort opzet, namelijk een enorm buffetrestaurant waar je de smaken van verschillende landen kunt proeven. In Velp zijn er 10 verschillende mini-restaurants waar je uit kunt kiezen en in Sevenum zelfs 12. Denk aan de Italiaanse keuken en de Mexicaanse keuken, maar ook burgers uit Amerika of wafels en poffertjes uit Nederland. De sushi die vers wordt bereid moet ook zeker even genoemd worden, die is erg populair!

Het ABC Restaurant werkt volgens het all you can eat principe en als buffetrestaurant, dus je kunt zoveel eten en drinken halen als je op kunt. In principe reserveer je een tijdsblok van 2 uur, maar mocht je dit net te kort vinden, dan kun je tijdens het reserveren voor een klein bedrag de tijd met een uur verlengen.

Vegetarisch

Als je graag vegetarisch eet, dan kun je ook alle kanten op binnen het ABC Restaurant. Er zijn meer dan voldoende vegetarische gerechten, dus voor ieder wat wils! Denk aan lekkere salades en vega gerechten. Alle vegetarische gerechten kun je herkennen aan het groene logo op de buffetkaartjes die bij alle gerechten staan. Tevens is er een aparte menukaart voor gasten met een gluten- en lactosevrij dieet.

Thema’s in het ABC Restaurant

In het ABC Restaurant vind je allerlei verschillende thema’s, zo ook rondom de tafels waar je gaat dineren. Zo heb je de sportkamer, waar wij deze keer zaten. Hier vind je ruim honderd basketballen in de wand! Best indrukwekkend.
Maar er is bijvoorbeeld ook een Italiaanse ruimte waar je kunt eten, een western ruimte en een strandruimte. Wat fijn is, is dat je in veel van deze themakamers een beetje uit de loop zit, waardoor je tijdens het eten minder last hebt van de drukte in het restaurant.

Do it yourself

Bij het ABC Restaurant mag je vooral veel lekker zelf doen, en dát is precies wat het zo leuk maakt voor kinderen. Je eigen drankje bereiden (en mixen als je wil), je eigen slushpuppie tappen, je eigen softijsje bereiden en je toetje zelf versieren met allerlei sprinkles. Zelfs ik als volwassene vind het altijd weer leuk om zelf te doen, want je kunt precies kiezen wat je lekker vindt.

Cocktails en alcohol

Zoals ik al vertelde, werkt het ABC Restaurant met een all you can eat principe, waarbij ook drinken inbegrepen is. Alleen alcoholische dranken zijn hier niet bij inbegrepen, maar je kunt hiervoor los betalen. Bij de cocktailbar worden de lekkerste en mooiste cocktails voor je gemaakt, dus het is zeker de moeite waard om dit eens te proberen als je van een cocktail houdt.

Toetjes en snoepjes

Voor mij is een etentje echt niet af zonder een toetje. Ik ben een échte toetjesliefhebber, dus ik kan mijn hart ophalen bij het ABC Restaurant. Ik kan er heel veel over vertellen, maar de foto’s hieronder zeggen volgens mij genoeg.

Er is enorm veel keuze, van gebakjes en koekjes tot donuts en van monchou tot suikerspinnen. En wanneer je écht uitgegeten bent en naar huis gaat, kom je nog langs het snoepjesbuffet, waar je een paar snoepjes kunt kiezen om die laatste gaatjes in je buik ook nog even op te vullen.

Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog leuke tips heb voor een kindvriendelijk restaurant. Nou, dan is het ABC Restaurant zeker een topper.

Speelparadijs

Wat we ook zo fijn vinden aan het ABC Restaurant, is de grote speelruimte voor kinderen. Als de kinderen even genoeg hebben gegeten of klaar zijn met zitten, kunnen ze lekker gaan spelen in het speelparadijs, waar je vanuit het restaurant zo naar binnen kunt stappen. Zo kunnen de ouders even rustig eten, terwijl de kinderen zich vermaken met klimmen en klauteren.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.