Inspiratie

Dit zijn de 5 voordelen van lactoferrine

Lactoferrine is een proteïne dat voorkomt in melk en speeksel, maar ook wordt gevonden in de meeste weefsels van het lichaam.

Lactoferrine is een proteïne dat voorkomt in melk en speeksel, maar ook wordt gevonden in de meeste weefsels van het lichaam. Het heeft tal van voordelen voor onze gezondheid, waardoor het een populair supplement is geworden voor veel mensen die op zoek zijn naar manieren om hun algehele gezondheid te verbeteren. Hieronder vind je ​​de belangrijkste voordelen van lactoferrine. Lees dus zeker verder om te kijken wat dit supplement voor jou en je kinderen kan betekenen.

Een sterker immuunsysteem

Moedermelk bevat een hoog gehalte aan lactoferrine, waardoor het de baby na de geboorte helpt bij de bescherming tegen infecties en bijdraagt aan de ontwikkeling van een goed functionerend immuunsysteem voor de rest van het leven. Voor kinderen en volwassenen zorgt lactoferrine als voedingssupplement ook voor een sterk immuunsysteem. Het immuunsysteem is een complex netwerk van organen, weefsels en cellen in ons lichaam dat ons beschermt tegen ziekten. Dit systeem presteert beter afhankelijk van de stoffen die het lichaam consumeert. Lactoferrine bevat antioxidanten die je lichaam helpen om ziektes te bestrijden, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektekiemen. Daardoor zul je dus minder vaak ziek zijn en je dus vaker goed voelen.

Behulpzaam voor je spijsvertering

Een ander voordeel van lactoferrine is dat het je spijsvertering ondersteunt. Het bevat enzymen die de voorvertering van voedsel in je maag vergemakkelijken, waardoor je voedsel beter kunt verteren. Het zorgt ook voor een betere opname van voedingsstoffen uit het voedsel dat je consumeert, waardoor je dus meer energie krijgt en minder last hebt van verteringsproblemen zoals buikpijn. Het is dan ook geen wonder dat dit supplement op plekken als Orthokliniek Ootmarsum wordt aangeboden.

Een verbeterde ijzeropname

Verder verbetert lactoferrine ook de opname van ijzer. IJzer is een essentieel mineraal dat nodig is om allerlei processen in het lichaam te laten verlopen. Als je niet genoeg ijzer consumeert, kun je last krijgen van vermoeidheid, concentratieproblemen en een lage weerstand tegen infecties. Lactoferrine bevat atomen die ijzer verbinden aan eiwitten in het lichaam, waardoor ze gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen. Dit is met name van belang voor kinderen en mensen die lijden aan bloedarmoede, maar ook als je gewoon gezond en fit wilt blijven, is het een goed idee om voldoende ijzer binnen te krijgen op deze manier.

Beschermt tegen infecties

Verder is het een groot voordeel dat lactoferrine beschermt tegen infecties. Het bevat antibacteriële en antischimmel stoffen die de opkomst van schadelijke micro-organismen in het lichaam verminderen. Dit komt doordat het helpt bij het bestrijden van de bacteriën die schade aan het lichaam kunnen toebrengen. Voor mensen die veel last hebben van allergieën en andere problemen, kan dit een geweldige manier zijn om de symptomen te verlichten.

Het houdt je huid gezond

Tot slot zorgt lactoferrine voor een gezonde huid. De anti-oxiderende stoffen helpen bij het beheersen van vrije radicalen die schade aan het lichaam kunnen toebrengen, waardoor je jouw huid gezond en stralend kan houden. De anti-oxiderende stoffen kunnen, net als vitamine D, ook helpen bij het bestrijden van ontstekingen, waardoor je dus minder last zult hebben van irritaties en roodheid. 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.