Huis & Tuin

De salontafel, de meest flexibele tafel in huis? Lees hier hoe het zit!

Het begrip 'salontafel' is heel ruim. Het is een intrigerende tafel en daarom willen wij er hier ook een artikel aan wijden.

Wanneer je je huis inricht, ga je een aantal tafels in huis halen. Om te beginnen kies je voor een eettafel. In functie van de ruimte die je hebt, de grootte van je gezin of hoeveel gasten je zoal wil ontvangen, kies je de afmetingen. Daarna komt de salontafel. Hier willen we het in het bijzonder over hebben in dit artikel. Verder heb je in je woning bijvoorbeeld een console of sidetable in je hal of gang. En misschien heb je nog een bureautafel in je home office. Maar hoe zit het nu eigenlijk met die salontafel? Wij deden inspiratie op bij Cavetown en merkten al gauw dat het begrip ‘salontafel’ heel ruim is. Het is een intrigerende tafel en daarom willen wij er hier ook een artikel aan wijden.

Het verhaal van de salontafel

Volgens geschiedkundigen zou de salontafel een afgeleide zijn van de theetafel. In de 17e eeuw werd thee van het oosten ingevoerd en moest men deze uiteraard ook in stijl serveren. Er werd een ruimte rond gecreëerd: het salon. De activiteiten in de salon waren al snel niet meer beperkt tot het drinken van thee. De tafel kreeg dan ook een andere functie. Ze werd wat lager en groter dan de oorspronkelijke theetafels.

De salontafel in één stuk of een samengestelde salontafel

De eerste salontafels waren gewoon een mini-eettafel. Heel wat jaren bleef dit in veel huisgezinnen het model van salontafel. Maar huizen worden groter, gezinnen worden dynamischer, we stellen andere eisen aan onze woning, en dus ook aan de salon en de salontafel. Je ziet meer en meer dat de vaste salontafel in één stuk vervangen wordt door een samengestelde salontafel.

Een salontafel naar je eigen behoeftes

Zitbanken zijn uitgegroeid tot echte loungebanken. Een chaise longue in je zitbank is geen abnormale luxe meer. Je wil gewoon na een hectische dag in je zitbank kunnen ploffen. Je wil je dan ook niet meer hoeven uit te strekken om je drankje op de salontafel te bereiken. De flexibele salontafel is geboren. Ze bestaat uit een set van bijvoorbeeld 3 afzonderlijke tafeltjes, zodat bijna ieder gezinslid zijn eigen salontafeltje heeft. Op momenten dat je het niet gebruikt, zet je het gewoon bij elkaar of verspreid je het over de kamer en gebruikt het als plantenstandaard of om een kunstwerk op te plaatsen.

Leef jij flexibel? Denk dan aan een flexibele salontafel!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.