10 jaar 11 jaar 12 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | Tom Groot – Alle beetjes helpen (meestal dan)

Linda - Go or No Go

Er is weer een nieuw boek uit in de populaire Tom Groot reeks: Alle beetjes helpen (meestal dan). Dit is al het TWINTIGSTE deel van deze reeks. En het leuke is dat ieder deel écht heel leuk is en geschikt is voor vele leeftijden. Mijn kinderen begonnen met deze boeken rond hun achtste. Inmiddels zijn ze dertien en lezen ze de boeken van Tom Groot nog altijd net zo graag.

Tom Groot – Alle beetjes helpen (meestal dan)

In dit boek is Tom op zoek naar manieren om wat geld te verdienen, hij wil namelijk iets bijzonders kopen: een tekendoos. Een hele grote tekendoos waar hij al zijn spullen in kwijt kan. Maar ja, dan heeft hij best veel geld nodig en geld krijgt hij niet zomaar. Tom zal allerlei klusjes moeten gaan doen om genoeg geld bij elkaar te krijgen. Hij gaat platenhoezen schoonmaken, blaadjes opvegen, kleding wassen en ophangen, de schuur van papa opruimen en nog veel meer. Maar dan gebeurt er iets vervelends: het dak van de bibliotheek wordt door een zware storm verwoest. Iedereen doet zijn best om geld in te zamelen voor de reparatie van het dak. Zelfs Tom, die al zo lang bezig is met zijn eigen spaardoel, besluit om zijn geld te doneren aan de bibliotheek, zodat zij het dak kunnen repareren. Daarnaast bleek de tekendoos ook nog eens uitverkocht te zijn in de winkel, dus tsja…
Zou Tom ooit nog zijn tekendoos krijgen?

Er is weer een nieuw boek uit in de populaire Tom Groot reeks: Alle beetjes helpen (meestal dan). Dit is al het 20e deel van deze reeks.

De boeken van Tom Groot zijn erg grappig en vrolijk geschreven. Iedere bladzijde staat vol leuke tekeningen en daarnaast wordt er veel gespeeld met de lettertypes. Sommige woorden zijn dikgedrukt, in grote letters, in gekke letters en ga zo maar door. Het boek leest hierdoor makkelijk weg, zeker ook omdat het algemene lettertype vrij groot is en er dus niet heel veel tekst per bladzijde staat.

Tom Groot – Alle beetjes helpen (meestal dan) is geschreven door Liz Pichon en is in maar liefst 45 talen vertaald! De Nederlandse vertaling is verzorgd door Linda Broeder. Alle illustraties zijn gedaan door de schrijfster zelf, Liz.
De boekenreeks van Tom Groot heeft ook al vele prijzen gewonnen in de afgelopen 11 jaar.

Er is weer een nieuw boek uit in de populaire Tom Groot reeks: Alle beetjes helpen (meestal dan). Dit is al het 20e deel van deze reeks.

Go or No Go

De boeken van Tom Groot zijn zeker een aanrader wat ons betreft. Het is wel een boek dat je in enkele dagen uit hebt, zeker ook omdat hij zo lekker wegleest, maar ook omdat de bladzijdes niet helemaal vol staan met tekst vanwege vele illustraties en grotere letters. Iets wat mijn kinderen juist nog altijd erg kunnen waarderen.

Tom Groot – Alle beetjes helpen (meestal dan) – Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.