Attractieparken Flevoland Vakantie in Nederland

Walibi Holland opent nieuw Familie themagebied: Speed Zone – Off Road

Vrijdag 7 april 2023 was de opening van een geheel nieuw themagebied 'Speed Zone - Off Road'. Wij waren er bij en nemen je mee.
De Nijhofjes

Vrijdag 7 april 2023 was niet alleen het startschot voor het nieuwe seizoen van Walibi Holland, het was tevens de opening van een geheel nieuw themagebied ‘Speed Zone – Off Road’. Wij waren er bij en nemen je mee in dit nieuwe, familievriendelijke themagebied van Walibi Holland.

Walibi Holland

Walibi Holland staat vooral bekend als het achtbanenpark van Nederland. Naast de vele achtbanen en thrill-attracties is het park ook enorm in trek rondom de periode van Halloween. Dan staat het park geheel in het teken van Walibi Fright Nights. Het is dan ook niet zo gek dat het park erg geliefd is bij de jongeren. Toch wil Walibi Holland daar verandering in brengen en wil het zich meer richten op families. Afgelopen jaar kwam het park al met een kindvriendelijke editie van Halloween: ‘Spookydays’ en dit jaar trapte het park af met een geheel nieuw themagebied geschikt voor de hele familie.

Speed Zone – Off Road

Speciaal voor de gezinnen met jongere kinderen heeft Walibi Holland een geheel nieuw themagebied gerealiseerd. Het thema rondom het gebied staat in het teken van een soort van werkplaats voor auto’s, quads en bikes. Het park krijgt met dit nieuwe themagebied twee kindvriendelijke attracties erbij. Een familiecoaster en een fietsmolen. Naast deze attracties kent het een klim-speelplaats, een waterspeelplaats, een toiletgebouw en een horeca-aangelegenheid met een bijhorend terras. Ook is er een eettafel met schommelstoelen te vinden, ideaal voor alle ongeduldige gasten die niet stil kunnen zitten. Het themagebied biedt de ruimte om de kinderen lekker te laten spelen terwijl papa en mama op het terras een drankje nuttigen. Je vindt het nieuwe thema gebied op weg naar de Goliath, exact op de plek waar je vroeger de kartbaan kon vinden.

Achtbaan Eat My Dust

De nieuwe familie achtbaan heet Eat My Dust. Het ontwerp van de achtbaan is passend binnen het werkplaatsthema van Speedzone. Het is een garage waarin de trein, welke is vormgeven als Quad, vertrekt met gierende banden (incl. geluid effect). Nadat je het hoogste punt van 12 meter hebt bereikt maak je, zoals in een echte achtbaan, een ware 8 met mooie bochten. De baan is voor de kleintjes wel spectaculair, hij zit comfortabel, rijdt soepel en heeft een topsnelheid van 40 km per uur. Dat de trein zonder gerammel over de baan gaat maakt het zeer aantrekkelijk voor de kleine bezoekers. De trein maakt 2 rondjes. De minimale lengte voor deze familie coaster is 90 cm.

Wind Seekers

Wind Seekers is een fietscarrousel waarbij je zelf het werk moet doen. Hoe harder je trapt, hoe hoger je fiets de lucht in gaat. Ook deze attractie is geschikt voor kinderen van 90 cm. De attractie op zichzelf zal wellicht wel bekend zijn bij de meeste gasten, maar dat maakt hem niet minder leuk. De vormgeving van deze attractie staat in het teken van crossfietsen met een parachute, een leuk ontwerp, die wij nog niet elders hebben gezien.

Cool Down

Voor een leuke verkoeling in de zomer kunnen de kinderen terecht bij de Cool Down. Dit is een spelende waterfontein waar je lekker door heen kunt rennen. Natuurlijk is dit niet alleen geschikt voor kinderen, ook papa en mama mogen er gewoon doorheen hoor! Hoewel de focus van de Cooldown zal liggen bij de warme zomerdagen, is het ook super leuk om te kijken naar het waterspektakel op minder warme dagen. Echter moeten je kinderen dan wel de verleiding kunnen weerstaan om er niet door heen te rennen.

Klimparcours

Een geheel nieuw speeltoestel mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Het super gave klimrek valt gelijk op. Als ouder kan je er ook in staan terwijl je kinderen om je heen klimmen. Onze kinderen speelden er gelijk op en een zelfbedacht spel was al snel geboren.

Horeca in de Speed Zone – Off Road

In de Speed Zone – Off road kun je ook terecht voor wat lekkers. Bij Food & Drinks kan je terecht voor o.a. hotdogs, nacho’s, frisdrank en warme dranken. Geheel nieuw is de Frozen Fristi: een lekker Nederlands, verfrissend drankje.
Naast Food & Drinks zit er een toiletgebouw waarvan de entree een oude caravan is. Het ziet er mooi uit en geheel passend binnen dit themagebied.

Animatie

Tijdens de speciale opening waar wij aanwezig waren liepen er werklui rond die zo van de autowerkplaats kwamen. Lekker smerig dus. Zij zorgden voor een super leuke sfeer en dit doet toch veel voor het totaalplaatje. Ze organiseerden Battle spellen tussen ouder en kind en maakten hier en daar grapjes. Het paste perfect in het themagebied en maakte (wat ons betreft) echt een verschil. Het themagebied van een werkplaats kwam daardoor meer tot leven en de kinderen genoten er van!
Helaas hebben we begrepen dat deze vorm van animatie alleen maar tijdens de opening aanwezig was. Stiekem hopen wij dat Walibi Holland dit in de zomer toch door gaat zetten, want als je een park echt meer familieproof wil maken, is de animatie wel echt een groot pluspunt.

De opening

We kunnen het niet laten om er iets over te schrijven, want wat werden wij toch goed ontvangen door Walibi Holland! We konden ons melden bij de VIP balie en werden voorzien van polsbandjes en een keycord met een VIP pas voorzien van onze naam! Voelden onze kinderen zich even speciaal, want enkel alleen met deze polsbandjes en VIP pas hadden we toegang tot de opening van de Speed Zone – Off road.

Vrijdag 7 april 2023 was de opening van een geheel nieuw themagebied 'Speed Zone - Off Road'. Wij waren er bij en nemen je mee.

We werden opgewacht door parkmascotte Walibi wat gelijk een groot feest was. Het ijs was gebroken – want Walibi, hét park van Halloween, is natuurlijk best spannend – maar voor de kinderen kon de dag niet meer stuk! Wat een goed begin!

Vrijdag 7 april 2023 was de opening van een geheel nieuw themagebied 'Speed Zone - Off Road'. Wij waren er bij en nemen je mee.

Bij binnenkomst gingen we direct naar Speed Zone toe en daar zagen we dat wij de allereerste bezoekers waren! De rode loper lag al klaar! Het animatieteam stond te popelen om ons naar binnen te halen en dit gebeurde dan ook met veel vreugde. De ouders konden genieten van een glas champagne terwijl de kinderen werden voorzien van kinderbubbels. In alle rust konden we alles ontdekken in het nieuwe themagebied. Tijdens het openingsfeest konden we genieten van drankjes, hapjes, snacks en echte Speed Zone cakejes. En zoals dat gaat bij VIPS: een tv-interview mocht niet ontbreken

De eerste rit!

Onze kinderen konden niet wachten om de achtbaan te testen en mochten dan ook mee met de allereerste rit! Een super ervaring voor ons allemaal.

Zoals gezegd was er speciaal voor deze feestelijke opening animatie aanwezig die de kinderen en hun ouders ging vermaken door middel van ouder- en-kind-battles. Zo moesten we zandhappen, vliegtuigjes vouwen, megabellen maken en een ballon laten knappen. Als je alles uitgevoerd had, ontving je een leuke goodybag vol items van Speed Zone – Off Road.

Vrijdag 7 april 2023 was de opening van een geheel nieuw themagebied 'Speed Zone - Off Road'. Wij waren er bij en nemen je mee.
Vrijdag 7 april 2023 was de opening van een geheel nieuw themagebied 'Speed Zone - Off Road'. Wij waren er bij en nemen je mee.

Speed Zone – Off Road – Go or No Go

Het nieuwe themagebied is zeker een go voor gezinnen. Het is geen spannende, maar zeker wel een leuke en kindvriendelijke toevoeging voor het park. Wel hopen wij dat het park de animatie wat meer gaat voort zetten.

Het thema van de autowerkplaats komt in het park goed tot zijn recht. Er wordt veel gewerkt met metaal, ijzer, felle kleuren en eigenzinnige kunst.
Met de komst van Speed Zone is het park weer meer familieproof, dus zeker leuk om een kijkje te gaan nemen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.