2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Creatief & Knutselen Educatief

{ Review } | Play-Doh Magische Mixer speelset

Linda D


Al jarenlang is klei niet weg te denken uit ons huis. Vele Play-Doh potjes zijn al geopend, vele creaties zijn al gemaakt en het assortiment aan accessoires blijft zich uitbreiden. Wij zijn er dol op! Deze keer testen wij de nieuwe Play-Doh Magische Mixer.

Spelen met klei

Sensorisch gezien is klei natuurlijk ook heerlijk voor kinderen. Het gevoel van zachte klei, de geur van een vers potje en de eenvoud waarmee het te boetseren is. Simpelweg een aantal voorbeelden van redenen waardoor het hier zo goed wordt ontvangen. Ja, het levert soms een boeltje op. Ja, het zit soms onder sokken, schoenen en stoelpoten geplakt. Maar, dit is voor ons zeker geen reden op het op te bergen!

Dit keer mocht Sofie een nieuwe set uitproberen, de Play-Doh Magische Mixer. Ik krijg helemaal een gevoel van sentiment als ik haar dan weer zie ontdekken. Haar broer Siem (7 jaar) begon hier ook mee op de leeftijd van twee jaar. Kleien was echt een van de dingen die hij het allerliefste deed, bijvoorbeeld met de Play-Doh Drollendraaiende Eenhoorn. Uren, maar echt urenlang. Alleen of met vriendjes. Klei! De favoriet. Gaandeweg is dit wat weg gezakt, maar nu het weer vaker tevoorschijn komt, doet hij weer net zo graag mee. Het verschil in creaties van die twee is heel groot, natuurlijk. Maar zo zie je dat het bij een peuter gaat om voelen en uitproberen en bij een zevenjarige (of ouder) al meer om resultaat en iets moois maken.

Al jarenlang is klei niet weg te denken uit ons huis. Wij zijn er dol op! Deze keer testen wij de nieuwe Play-Doh Magische Mixer.

Play-Doh Magische Mixer

Heerlijk altijd, die nieuwe potjes. Super zacht en nog zo mooi van kleur! In deze nieuwe keukenmachineset zitten in totaal vijf potjes. In de kleuren oranje, blauw en roze. En daarnaast nog twee hele bijzonder potjes. Namelijk ‘confettideeg’ en een potje met twee kleuren (mintgroen en lichtbruin). Het topstuk in deze set is de keukenmachine, waarmee je kindje zich een ware banketbakker waant.

De mixer heeft een afneembare kom, een keukenspuit, een deegschraper en twee opzetstukken met vormpjes. Aan een zijde van de keukenmachine zijn vormpjes te vinden voor de meest smakelijke creaties.
Door een van de twee opzetstukken in de kom de plaatsen en de vormpjes daarna van Play-Doh klei te voorzien, ben je al bijna bij een eindresultaat. Het enige wat dan nog moet gebeuren is de hendel naar voren te laten en de klei in het vormpje te stempelen. Op het begin hield ik de keukenmachine vast en liet ik Sofie de hendel bedienen. Na verloop van tijd bleek al gauw dat ze deze hendel heel goed zelf kon bedienen. Dat wil zeggen dat er niet bijzonder veel kracht of behendigheid voor nodig is en makkelijk in gebruik is.
Door het gebruik van de deegspuit kun je heerlijk kleurrijke toefjes slagroom maken en wil je hier ook nog eens feestelijke sprinkels over? Dan schraap je wat klei over de blauwe schraper en bestrooi je je zelf gemaakte lekkernijen met hagelslag.

Go or No Go

Sofie ontdekt, kneed en gebruikt de stempel van de keukenmachine door middel van de hendel. Hele mooie taartjes maken laten we nog even over aan haar broer, maar goed voorbeeld doet volgen. Het kan namelijk wel allemaal met deze set! Taartjes, cupcakes, koekjes en snoepjes. Een smakelijk GO van Sofie en cadeautip voor creatieve jonge kindjes.

Al jarenlang is klei niet weg te denken uit ons huis. Wij zijn er dol op! Deze keer testen wij de nieuwe Play-Doh Magische Mixer.

Play-Doh Magische Mixer Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.