4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Cluedo Junior – Wie heeft de vulkaan laten ontploffen?

Graag wil ik bij jullie het nieuwste Cluedo spel introduceren. Namelijk, Cluedo Junior! Met dit spel kunnen zelfs de jongste speurneusjes mee helpen om het mysterie op te lossen.
Linda D


Graag wil ik bij jullie het nieuwste Cluedo spel introduceren. Namelijk, Cluedo Junior! Met dit spel kunnen zelfs de jongste speurneusjes mee helpen om het mysterie op te lossen.

Dit spel kan al gespeeld worden vanaf 4 jaar! Ontzettend leuk om kinderen op deze manier al kennis te laten maken met het welbekende spel Cluedo.
Bij het uitpakken van het spel bleek de doos al boordevol te zitten met allerlei interessante kaartjes, poppetjes en andere nodige accessoires. Samen met Siem heb ik alles uitgepakt en op een rijtje gelegd, hierna lazen we rustig de spelregels door en gingen we aan de slag met niveau 1.

Cluedo Junior – niveau 1

Het bordspel Cluedo Junior heeft 2 niveaus. Op die manier groeit het met je kindje mee en blijft het voor langere tijd aantrekkelijk, uitdagend en afwisselend. Ook al is Siem 7 jaar, we begonnen alsnog met het niveau te spelen dat bedoeld is voor kinderen vanaf 4 jaar. Hierbij moesten we samenwerken om het speelplaatsmysterie op te lossen. Dit sloot sowieso lekker aan op de belevingswereld en ik kan me zo inbeelden dat dit bij de jongste kleutertjes (4 jaar) ook al zo zal zijn.

Graag wil ik bij jullie het nieuwste Cluedo spel introduceren. Namelijk, Cluedo Junior! Met dit spel kunnen zelfs de jongste speurneusjes meed

Bij dit niveau is het verhaal dat een van de personages (gekleurde popjes op foto) per ongeluk een voorwerp in zijn rugzak heeft gestopt. We vormden samen een team (coöperatief spel) en hadden samen als missie om dit mysterie op te lossen. We zochten de speelplaats door, op zoek naar aanwijzingen. Deze aanwijzingen waren te vinden op de zoek-en-vind speelplaatstegels. Het doel is om dan uit te vinden welk voorwerp er ontbreekt en dus in de rugzak zit. Daarnaast moesten we ook ontrafelen wie het heeft meegenomen!

Dit bleek geen hele moeilijke opgave, maar wel erg leuk. Qua leeftijd zou het echt perfect passen bij een kindje van 4-5 jaar en past het moeilijkheidsniveau dus goed.

Cluedo Junior – niveau 2

Aan niveau 2 kan gestart worden met wat oudere kinderen, of als de jongste toe zijn aan meer uitdaging. Je draait simpelweg het bord om en je start aan het volgende niveau.
Hier spelen de mysteries zich af in het scheikundelab. De vragen die opgelost moeten worden hier zijn:
– Wie heeft de vulkaan laten ontploffen?
– Wat hebben ze er ingegoten
– Waar hadden ze eigenlijk moeten zijn?

Een super spannende uitdaging om dit samen op te lossen.

Graag wil ik bij jullie het nieuwste Cluedo spel introduceren. Namelijk, Cluedo Junior! Met dit spel kunnen zelfs de jongste speurneusjes meed

Go or No Go

Wij vinden Cluedo Junior een erg leuk spel voor het hele gezin. Het spel ziet er super aantrekkelijk uit en door de boekjes die je gebruikt, de gekleurde popjes, de aparte kaartjes en het gekleurde en mooie spelbord vormt het een aantrekkelijk geheel. De twee verschillende niveaus geven het een duurzamer effect, omdat het langer te gebruiken is.
Je kunt het spelen met twee tot maximaal zes spelers.  Een duidelijke GO!

Cluedo Junior Facts:

Lees ook: Levensweg Junior van Hasbro

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.