10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | Vleugels van vuur: Het Duistere Geheim

Linda - Go or No Go

Dit is een avontuurlijk boek over draken, deze mythische gevleugelde vrienden blijven de aandacht trekken. In de veelvuldige gelezen boekenreeks Vleugels van Vuur volgen wij een 5-tal jonge draken. Dit is al weer het vierde deel in de spannende serie en doordrenkt met actie en avontuur. Wij mochten deel 4, ‘Het Duistere Geheim’, reviewen van uitgeverij Gottmer. Kom alles te weten over dit boek waar het draait om magie, mysterie en draken!

De serie Vleugels van vuur

Ik ken vrij veel boeken voor jeugdige lezers, maar deze serie was mij onbekend. In verschillende landen zoals Amerika is deze serie echt heel groot! We zijn in Nederland net aangekomen bij deel 4, maar er zijn al meer dan 16 delen. De gehele serie is verdeeld in verschillende saga`s, waarbij de Vleugels Van Vuur-serie het eerste saga is en weer onderverdeeld is in 5 boeken.  In deze boeken staan 5 verschillende jonge draken centraal. Deze 5 draken zijn allemaal van een andere stam: de Zeevleugels, Nachtvleugels, Luchtvleugels, Leemvleugels en Zandvleugels. De legende vertelt dat deze 5 jonge draken het oorlogsgeweld kunnen intomen en in de duisternis van oorlog, het licht weer laten stromen. De andere saga’s zijn ook weer onderverdeeld in meerdere delen en zo zijn er in totaal dus wel 16 boeken te lezen. De boeken hebben in Amerika al meer dan 112 weken in de New York Times besteller lijst gestaan. Er zijn meer dan 14 miljoen exemplaren verkocht en in meer dan 10 talen vertaald. Als dit je genre is, heb je nog wat te lezen!

Vleugels van Vuur: Het Duistere geheim is een avontuurlijk boek over draken, deze mythische gevleugelde vrienden blijven de aandacht trekken.

Tui T Sutherland is een schrijfster uit Amerika. Ze is geboren in Venezuela en heeft al op veel plaatsen in de wereld gewoond. De schrijfster is begonnen als kinderboekenredacteur. Het kriebelde en dus is ze zelf gaan schrijven. Ze schreef meerdere series zoals de in Nederland bekende fabeldieren serie. Ze schrijft voor kinderen vanaf jonge leeftijd tot aan het young adult genre. Inmiddels is ze bijna 50 boeken verder. Deze Vleugel van Vuur serie is de langste serie tot nu toe. Ook schrijft ze onder vele pseudoniemen.

“Draken, duistere geheimen en een oorlog die samen overwonnen moet worden, kiezen tussen vriendschap of trouw, wat gaat het worden?“

Vleugels van Vuur: Het Duistere Geheim

Sterrenwolk is ontvoerd door de draak Morgenziener en boosaardige Nachtvleugel. Het drakenvolk dat het meest geheimzinnig is: ze kunnen vuurspuwen en gedachten lezen.  Samen met Sterrenwolk is ook een groep onschuldige Regenvleugels ontvoerd. Sterrenwolk probeert ze te beschermen. Hij wordt naar zijn thuisvolk de Nachtvleugels gebracht. Eindelijk ontmoet hij zijn eigen soortgenoten en kan hij kennis maken met zijn familie! Maar hij ontdekt langzamerhand ook duistere geheimen. Deze geheimen worden inmiddels al jaren door de Nachtvleugels bewaard. Zijn vader blijkt een bekende wetenschapper te zijn die rare dingen doet met de Regenvleugels. De wat schuchtere Sterrenwolk staat daardoor voor moeilijke keuzes. Er worden verschillende Regenvleugels gekidnapt en gemarteld door een geheim gif op hun te testen. Sterrenwolk ontdekt dat ze een geheim wapen aan het maken zijn om het mooie Regenwoudrijk over te kunnen nemen! Moet hij trouw blijven aan zijn volk of kiest hij voor zijn vrienden, de Regenvleugels? Hij wil ze redden, maar de oorlog tussen de verschillende drakenvolken duurt voort. En de nieuwe Koningin van de Nachtvleugels Glorie, zal hij geaccepteerd worden? En is ze eigenlijk wel eerlijk? En zullen de voorspellingen uitkomen of blijkt alles verzonnen te zijn? De strijd tussen de stammen duurt voort en zelfs in dit boek kunnen ze niet alles oplossen en gaan ze verder in Vleugels van Vuur deel 5!

Vleugels van Vuur: Het Duistere geheim is een avontuurlijk boek over draken, deze mythische gevleugelde vrienden blijven de aandacht trekken.

Go or No Go

Deze fantasy serie is heel spannend. Er gaan ook veel dieren dood en er wordt flink gevochten. Dat maakt dat ik de leeftijd classificatie van 9 jaar persoonlijk wat aan de lage kant vind. Kijk je naar de zinsopbouw en woorden, dan kan een 9-jarige het prima lezen.

De boeken zijn los te lezen, maar toch zou ik dat niet aanraden. Het is een beetje als de boeken van Harry Potter, prima als losstaand boek te lezen, maar eigenlijk wil je weten wat er verder gaat gebeuren. Het fantasy genre maakt dat er onbekende woorden in staan omdat ze zelf verzonnen zijn. De namen van de draken kunnen in het begin wat verwarring geven, zoals Morgenziener. Het duurde echt lang voordat ik wist dat het een draak was.

Het thema en de kaft van Het Duistere Geheim greep Beau direct. Draken blijven tot de verbeelding spreken en hij ging direct zelf lezen. Het was soms net te moeilijk om zelf te lezen, maar samen gaat het erg goed. Onze oudste zoon van 11 vindt het boek ook erg leuk en heeft de andere delen ook gelezen. En boek dus dat langere tijd mee kan in verschillende leeftijden. In Amerika zijn alle boeken er al een tijdje, ik schat in dat dit ook een leuke serie is voor een brugklasser om te lezen in het Engels.
Wij geven dit boek een GO!

Vleugels van Vuur – Het Duistere Geheim – Facts:

 • Auteur: Tui T Sutherland, Nederlandse vertaling door Sofia Engelsman
 • ISBN: 9789025777500
 • Verschijningsdatum: maart 2023
 • Uitgeverij: Gottmer
 • Aantal pagina’s: 320
 • Uitvoering: paperback
 • Geschikt vanaf 9 jaar
 • Adviesprijs:  16.99 te koop via bol.com

Lees ook: Recensie: Het geheim van Festergrim

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.