3 jaar 4 jaar 5 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | Het Kijkmeneertje

Omslagfoto - Boekrecensie - Kijkmeneertje
Lieke
Laatste berichten van Lieke (alles zien)

Kinderen verwonderen zich elke dag, daar kunnen we als volwassenen veel van leren! Ze kijken rond en merken van alles op. Waarom groeit daar een boom? Waarom heeft dat huis een rood dak? Soms is het best moeilijk voor kinderen om even het hoofd even leeg te maken. Dat vindt het Kijkmeneertje ook in zijn boek, hij wil zelfs het liefste zijn ogen ook ‘s nachts open houden.

Het Kijkmeneertje is het allereerste prentenboek van schrijfster Mira van der Lubbe en illustrator Merel Gorduwener. Ik mocht dit nieuw uitgebrachte boek lezen met mijn kinderen en wat een feest was dat! Prachtige prenten en een leuk, herkenbaar verhaal. Hieronder lees je mijn hele recensie.

Het boek: Het Kijkmeneertje

Het Kijkmeneertje is een prentenboek van 36 bladzijden, met op bijna elke bladzijde maximaal 6 korte zinnetjes. Je kunt in theorie het boek in een paar minuten voorlezen, maar in de praktijk lukt dat echt niet. En dat wil je ook helemaal niet, want dit boek is veel te leuk om samen naar te kijken!

Kinderen verwonderen zich elke dag. Dat vindt het Kijkmeneertje ook in zijn boek, hij wil zelfs het liefste alles zien en meemaken.

Verhaallijn van het Kijkmeneertje

Het kijkmeneertje gaat over een klein jongetje dat heel erg nieuwsgierig is. Hij wil graag overal naar kijken en alles zien. Hij vindt het dan ook moeilijk om zijn ogen dicht te doen om te gaan slapen. Maar dan ontdekt hij dat hij met zijn ogen dicht nog steeds veel mooie dingen kan zien, in zijn fantasie en in zijn dromen.

De illustraties in het prentenboek

Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Maar door de mooie illustraties, is het boek ook echt al heel leuk voor jongere kinderen. Toen ik mijn dochter van bijna 4 voorlas, kwam mijn zoontje van 1,5 er nieuwsgierig bij zitten. Hij wees dolenthousiast naar van alles dat hij herkende: Auto! Vogel! Fiets! Tot irritatie van mijn dochter trouwens, die juist helemaal opging in het verhaal.

De illustraties zijn felgekleurd, met veel herkenbare dingen voor kinderen. Het is echt een prentenboek met prenten waar je samen met je kind(eren) telkens weer iets nieuws ontdekt. Wat ligt daar op de grond? En waarom lopen daar mieren? Mijn eigen kijkmevrouwtje en kleine kijkmeneertje hebben veel te kijken in dit boek over het Kijkmeneertje!

Illustratie kijkmeneertje

Go or No Go

Het blijkt al wel uit mijn recensie: ik vind het een echte go! Dit boek is leuk voor jonge kinderen, maar zeker ook voor wat oudere kleuters. Met de kleintjes zijn de mooie prenten erg leuk om samen naar te kijken, terwijl je met wat oudere kinderen ook wat meer over het verhaaltje zelf kunt praten en over hun eigen ervaringen. Wat mij betreft dus echt een GO!

Het Kijkmeneertje: facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.