Bioscoop

Bioscoopfilm: Leeuwin

Myrthe

Er is weer een hele toffe Nederlandse film verschenen op 19 april 2023! Meiden die van voetbal houden kunnen hun hart ophalen, want het is een film boordevol meidenvoetbal, genaamd Leeuwin! Onze meiden zijn niet zo fan van voetbal, en vonden het ook een fantastische film…dus ook als je geen meid of voetballiefhebber bent is het een aanrader.

Het verhaal van De Leeuwin

De film gaat over Rosi Leeuwin. Ze woont in een mooi huis in Suriname, heeft veel vrienden en misschien zelfs een vriendje… Rosi houdt van voetballen, al gooit haar vervelende broer af en toe wat roet in het eten. Kortom: Rosi heeft een heerlijk leven, en geniet daar met volle teugen van. Tot haar ouders tijdens een ‘Leeuwin-vergadering’ vertellen dat ze gaan verhuizen. Niet zomaar naar de andere kant van de straat…nee: ze gaan verhuizen naar Nederland!

Na een moeilijke start komt ze in contact met Jitte. Al snel worden ze beste vriendinnen! Jitte voetbalt, en nodigt Rosi uit om ook een keer mee te trainen in hun meidenvoetbalteam. Deze uitnodiging neemt de voetballiefhebbende Rosi met beide handen aan natuurlijk! Niet iedereen vindt de deelname van Rosi echter een goed idee. Ze is namelijk erg goed, en dat valt niet bij iedereen in goede aarde. De über fanatieke trainster is echter wel heel blij met Rosi in haar team, en dat laat ze blijken ook. Dat zorg natuurlijk voor wat extra meidenvenijn binnen het team.

De problemen die spelen kan Rosi gelukkig via FaceTime bespreken met haar oma in Suriname. Hoewel opa zich er ook geregeld mee bemoeit, niet zo subtiel als oma zou willen…haha.

Als Rosi halsoverkop terug moet naar Suriname moet het voetbalteam het even zonder haar stellen. Kan Rosi nog terugkeren? Worden de problemen binnen het team opgelost? Zal Rosi uiteindelijk haar droom om een echte Oranje Leeuwin te worden kunnen verwezelijken?

Deze film draait vooral om vriendschap. Klopt het dat vriendschap alles overwint, of is dat niet in alle gevallen zo? Met een lach en een traan hebben wij naar Leeuwin gekeken.

Echt een aanrader om deze meivakantie eens naartoe te gaan. Lekker met het hele gezin genieten van een leuke film!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.