Huis & Tuin

10x leuke spellen die je thuis met vrienden kunt spelen

Spellen: Bijna iedereen houdt ervan! Er zijn ook zoveel verschillende soorten categorieën spellen, dat er altijd wel iets leuks is.
Linda - Go or No Go

Spelletjes: Bijna iedereen houdt ervan! Er zijn ook zoveel verschillende soorten categorieën spellen, dat het haast onmogelijk is om geen enkel spel leuk te vinden. Het is vaak ook de ideale manier om je lekker te vermaken met vrienden. Of het nu gaat om een gezellige avond samen doorbrengen of vanwege het regenachtige weer buiten tijdens een zondagmiddag. Om je inspiratie te geven over leuke spellen die je met vrienden kunt spelen, hebben wij deze top 10 voor je samengesteld.

30 Seconds

Een razend populair en uitdagend spel dat zowel snelheid als kennis vereist: dat is 30 Seconds. Door vele families en vriendengroepen al gespeeld en het spel heeft ook al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Het is inmiddels een echte klassieker te noemen! In teams proberen jullie binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen te raden die op een kaartje staan, door middel van omschrijven, zonder het begrip zelf te zeggen natuurlijk. Dit spel zorgt voor hilarische momenten en geloof me, je weet binnen tien minuten wie de fanatiekste speler uit jullie vriendengroep is.

2. Monopoly

Dit klassieke bordspel mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst met leuke spellen om thuis te spelen. Monopoly kan uren duren en draait om het kopen, verkopen en onderhandelen van straten en huizen. Strategie, geluk en onderhandelingstalent zijn onmisbaar om als rijkste deelnemer van het bord te eindigen. Er zijn enorm veel verschillende veries van Monopoly op de markt inmiddels, zoals de valsspelerseditie en Monopoly Elektronisch Bankieren, maar wat mij betreft blijft de allerleukste toch echt de allereerste versie van Monopoly.

3. Plinko

De naam ‘Plinko’ heb je misschien ooit eerder al eens gehoord. Het spel is gebaseerd op een spel uit een Amerikaanse spelshow, genaamd Plinko. Deze show debuteerde in 1983 en sindsdien is het een populaire show geweest op tv. Plinko was dus een van de populairste spellen uit deze tv-hit en je kunt het nu ook zelf spelen in een online casino. Plinko spelen werkt als volgt: Een bal plinkt langs een verticaal bord en kan vervolgens alle kanten op vallen. Je weet dus niet waar het balletje terecht komt. Het doet me ook wel denken aan het bekende muntjes-schuiven spel op de kermis. Een heerlijk nostalgisch en spannend spel!

4. Ticket to Ride

Het spel Ticket to Ride is gebaseerd op het bouwen van treinroutes door Europa (of andere varianten zoals Ticket to Ride London). Spelers proberen zo tactisch mogelijk hun eigen treinroutes te bouwen, om zo hun eigen routekaarten te volbrengen. Maar dat kan natuurlijk niet zonder elkaar enorm in de weg te zitten op het speelbord. Een tactisch spel waar je niet snel genoeg van krijgt!

{ Review } | Ticket to Ride London spel review Spellen: Bijna iedereen houdt ervan! Er zijn ook zoveel verschillende soorten categorieën spellen, dat er altijd wel iets leuks is.
Ticket to Ride London

5. Catan

Catan, voorheen De Kolonisten van Catan, is een enorm populair bordspel waarbij spelers grondstoffen verzamelen en deze gebruiken om straten, dorpen en steden te bouwen. Je kunt flink onderhandelen met je tegenstanders, maar soms zullen ze je ook in de kou laten staan om je te dwarsbomen.

Onlangs las ik dat er maar liefst 49 verschillende versies van Catan in omloop zijn, dus als je het basisspel even zat bent, kun je nog allerlei varianten spelen. Maar eerlijk is eerlijk: het basisspel is zo leuk, dat je het niet snel zat zult zijn.

6. Scrabble

Scrabble is een klassiek woordspel waarbij je met letters woorden moet vormen op een speelbord. Hoe langer het woord en hoe lastiger de letters die je gebruikt, hoe meer punten je scoort. Tenminste, als je de juiste vakjes weet te raken op het bord. Een spel dat vooral interessant is voor de puzzelaars. Daarnaast moet je ook wel een portie geduld hebben, want soms zul je even moeten wachten op je tegenstanders.

7. Uno

Uno is een populair kaartspel waarbij het doel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Het spel bestaat uit kleur- en actiekaarten, waarbij je rekening moet houden met het strategisch uitspelen van je kaarten om te voorkomen dat je tegenstanders je voor zijn. Uno is gemakkelijk te leren en vooral ook lekker snel, dus dit is ideaal voor de mensen die niet zo houden van spellen die een uur kunnen duren.

8. Codenames

Codenames is een spannend en uitdagend woordspel waarbij je in teams tegen elkaar speelt. Het doel is om alle woorden van jouw team te raden aan de hand van cryptische omschrijvingen van de spelleider. Het is een spel dat zowel inzicht, samenwerking en creativiteit vereist. Wel heb je hier dus een spelleider voor nodig, dus bespreek vooraf even of iemand die rol graag op zich wil nemen.

9. Exploding Kittens

Exploding Kittens is een humoristisch kaartspel waarbij het doel is om te voorkomen dat je een Exploding Kitten-kaart trekt. Het spel zit vol met grappige en bizarre kaarten die je helpen bij het ontwijken van de exploderende kittens, en natuurlijk om je tegenstanders te saboteren. Er zijn ook uitbreidingen beschikbaar, die zorgen voor meer hilarische kaarten. En wist je trouwens dat er ook een 18+ versie van dit spel beschikbaar is? Hilarisch!

10. Pandemic

Pandemic is een coöperatief bordspel waarbij spelers samenwerken om dodelijke ziektes te bestrijden en een pandemie te voorkomen. Spelers nemen de rol aan van verschillende specialisten, zoals een arts of wetenschapper, en gebruiken hun unieke vaardigheden om ziektes te behandelen en geneesmiddelen te ontwikkelen. Bij dit spel is samenwerken dus belangrijk en je moet dit vooral spelen met mensen die coöperatieve spellen interessant vinden.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.