Reistips

Zonder zorgen op zomervakantie met de auto: onze tips voor de perfecte trip!

De zomervakantie is alweer bijna. Gelukkig zijn hier een paar gouden tips voor een goed voorbereide zomervakantie.

De zomervakantie is alweer bijna in zicht en veel gezinnen hebben hun plannen voor de vakantie reeds gemaakt. Als je ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan, komen er vaak nog wel wat dingetjes bij kijken rondom de voorbereiding. Van het inpakken van al je spullen tot het plannen van de route. Gelukkig zijn hier een paar gouden tips voor een goed voorbereide zomervakantie.

Tips voor thuis:

1. Maak een checklist

Een checklist met alle spullen die je mee wil nemen. Er zijn handige apps voor op je telefoon te downloaden, waar je gemakkelijk lijstjes kunt maken en je een voor een alles kunt afvinken. Heel handig, want zo weet je zeker dat je niets vergeet. Daarnaast weet je door deze app ook precies wat je allemaal mee moet nemen en hoeveel ruimte je nodig hebt in de auto.

2. Ruimte in de auto

Nog even over die ruimte in de auto. Als je met het gezin op autovakantie gaat en je hebt minstens twee kinderen, dan is in veel gevallen de auto echt te klein voor alle spullen die je mee wil nemen. We zien dat mensen meestal twee weken op zomervakantie gaan en de spullen die je daarbij nodig hebt, passen meestal niet allemaal in de achterbak. Daar is een dakkoffer natuurlijk een ideale oplossing voor. Een dakkoffer heeft enorm veel ruimte, dus je kunt nu als het goed is alles meenemen wat je maar wil!

3. Zorg voor goede navigatie

Zorg dat je een goede navigatie kunt gebruiken onderweg. In de meeste gevallen wordt tegenwoordig gewoon Google Maps gebruikt, maar mocht je nog gebruik maken van een navigatiesysteem, of de navigatie die in je auto ingebouwd is, zorg dan dat alles up-to-date is, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

3. Plan je route.

Nog een tip voor thuis: plan je route op voorhand, zodat je weet waar je naartoe gaat en hoe lang het ongeveer gaat duren. Neem je tolwegen, of juist niet? Maak je een tussenstop met overnachting, of kun je in één ruk doorrijden?

Tips voor onderweg:

1. Vermaak voor de kinderen

Je kunt niet een reis van gemiddeld 10-12 uur maken zonder vermaak voor de kinderen. Denk aan boeken, spelletjes, telefoons, schermpjes voor films of series en oortjes om muziek te luisteren.

2. Eten en drinken

Zorg ervoor dat je genoeg eten en drinken meeneemt voor onderweg. Wij hebben de traditie om ieder jaar met de jongens een zak snoep te scheppen in de winkel voordat we gaan, zodat ze onderweg af en toe een snoepje uit mogen kiezen. Ook hebben we altijd voldoende drinken bij en eten we vaak tussendoor iets tijdens de plaspauzes.

3. Maak regelmatig stops

Een lange reis kun je niet maken zonder regelmatig te stoppen. Voor kinderen is het ook belangrijk om hun benen te kunnen strekken, dus ook als je kind aangeeft niet te hoeven plassen, zorg dan dat hij of zij toch even uit de auto stapt om even te lopen of te bewegen.

Met deze tips ben je klaar voor een perfect georganiseerde en ontspannen zomervakantie met de auto! Geniet ervan!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.