Inspiratie

Zo voorkom je een wespennest én zo kom je van een wespennest af

Een probleem dat elke zomer terugkeert, is de overlast veroorzaakt door een wespennest. De steken die sommige wespen kunnen afgeven, au!

Elke lente en zomer is er wel weer iets waar voor gewaarschuwd wordt: Een muggenplaag of weer een ander insect dat zich veelvuldig laat zien. Maar een probleem dat elke zomer terugkeert, is de overlast veroorzaakt door een wespennest. De steken die sommige soorten wespen kunnen afgeven, kunnen zeer pijnlijk zijn, of zelfs bij sommige mensen levensbedreigend zijn door een allergie. En dat terwijl je wellicht niet eens een idee hebt dat er een wespennest in de buurt zit. In dit artikel zullen we je informeren over hoe je van een wespennest af kunt komen en hoe je ervoor kunt zorgen dat er geen wespennesten bij jou in de buurt komen.

Een wespennest voorkomen

Het allerbelangrijkste is om te voorkomen dat er een wespennest bij je in de buurt komt. Je moet er voor zorgen dat er geen eten of etensresten buiten ligt dat wespen aantrekt. Gooi dus nooit zoete etensresten op de grond en houd je tuin zo schoon mogelijk, zodat wespen geen voedsel kunnen vinden. Daarnaast houden wespen van hout. Waarschijnlijk zie je wespen wel eens zitten op houten schuttingen of palen. Daarom is het slim om houten objecten zoals schuttingen, deuren en vlonders te behandelen met een wespenwerend middel, zodat wespen hier geen nesten in kunnen bouwen.

Een wespennest verwijderen

Mocht er al een wespennest bij je in de buurt zijn, dan kun je het beste een professioneel bedrijf inschakelen om het nest te verwijderen. Zeker als je zelf allergisch bent voor wespensteken is zelf een wespennest weghalen echt niet verstandig, maar ook zonder allergie zullen wij altijd aanraden om hier een bestrijdingsdienst voor in te schakelen. Een professioneel bedrijf heeft namelijk de juiste materialen bij zich om het nest op een veilige manier te verwijderen. Er zijn wel eens mensen die koppig zijn, en toch gaan proberen om het wespennest zelf op te ruimen. Bijvoorbeeld door de wespen uit te roken. Dit is gevaarlijk, omdat je, behalve dat je een groot risico loopt om meer dan een keer gestoken te worden, ook nog eens het risico loopt dat het nest in brand vliegt. Daarnaast zullen de wespen niet direct wegvliegen, maar om het nest blijven cirkelen en agressief worden.

Ons advies is dus altijd om een bestrijdingsdienst in te schakelen voor het verwijderen van een wespennest. Als je een goed bedrijf hebt, kan er in veel gevallen binnen 24 uur iemand bij je langs komen. Het verwijderen van het wespennest is doorgaans in 15 tot 20 minuten klaar.

Al met al kan je dus concluderen dat het voorkomen van een wespennest natuurlijk het fijnste is. Door je tuin goed schoon te houden en houten objecten te behandelen met een wespenwerend middel, voorkom je in de meeste gevallen dat er een wespennest bij je in de buurt komt.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.