Inspiratie

Wijnsuggesties bij heerlijke winterse klassieke gerechten uit Italië

De Italianen staan erom bekend dat ze hun gerechten klaarmaken met veel liefde en passie. Wij hebben fijne wijnsuggesties voor erbij voor je.

De Italianen staan erom bekend dat ze hun gerechten klaarmaken met veel liefde en passie. Van de versgebrande espresso ‘s ochtends tot aan de overheerlijke pasta’s en desserts in de middag en avond. Een Italiaan legt zijn volledige ziel en zaligheid in het kookproces. Je zult Italianen dan ook niet gauw gehaast een blik soep zien opwarmen, of een kant- en klare diepvriesmaaltijd van de supermarkt in de oven zien schuiven. Omdat de Italiaanse keuken zo briljant en divers is, hebben we een aantal heerlijke winterse gerechten voor je uitgezocht. De gerechten zijn niet ingewikkeld en bijzonder lekker, juist vanwege hun eenvoud. Een goed glas wijn uit Italië erbij maakt het geheel helemaal af!

Melanzane alla Parmigiana

Melanzane is een verrukkelijke ovenschotel uit Sicilië met laagjes van mozzarella, tomatensaus, aubergine en parmezaanse kaas. Je hoeft voor dit gerecht alleen de groenten in dunne plakjes te snijden, de aubergines even kort te bakken en vervolgens alles laagje voor laagje in een ovenschaal te leggen. Sluit af met parmezaanse kaas, en laat de oven de rest van het werk doen. Op de borden voeg je wat blaadjes basilicum toe.

Schenk bij de Melanzane een charmante italiaanse witte wijn, zoals een witte Monbellizio. Deze strakke en lichte wijn komt net als het gerecht uit het zonovergoten Sicilië en schittert bij de mozzarella vanwege zijn verfrissende karakter. Ook een sappige rode wijn zoals Chianti sluit mooi aan bij de rijke tomatensaus.

Risotto al tartufo

Truffelrisotto is op winterse koude dagen een ware traktatie. De aardse smaken van de truffel en paddenstoelen zijn immers precies waarnaar je verlangt als het buiten donker en koud is! Je fruit een uitje in olijfolie en snijdt de paddenstoelen in vieren. Vervolgens voeg je de risotto en beetje bij beetje de bouillon toe, en bak je de paddenstoelen mee. Het gerecht maak je af met truffelolie en parmezaanse kaas.


Bij deze winterse en romige risotto past een krachtige italiaanse rode wijn met genoeg diepgang. Een mooie partner bij champignons met truffel is bijvoorbeeld Nebbiolo uit de Piemonte vanwege zijn aardse tonen en krachtige kruidigheid. Ook een glas fruitige Barbera d’Alba zal de risotto niet misstaan. Deze wijn is levendig en soepel, en zorgt daarom voor een mooie frisse balans tegenover het machtige van het gerecht.

Ravioli di ricotta e spinaci

Pastaschelpen gevuld met spinazie en ricotta: een bijzonder geslaagde klassieke combi uit Italië. Het romige van de ricotta past goed bij de spinazie, en de vulling van de pasta kun je ook goed laten terugkomen in de saus. Combineer de ravioli met verse babyspinazie en een romige ricottasaus met citroen, en maak het gerecht af met dunne plakjes pecorino. Schenk er een wijn bij die het romige gerecht niet domineert, zoals Pinot Grigio of Sangiovese. Deze wijnsoorten vullen de zachte smaken van de ravioli uitstekend aan.


logo


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.