TV-series

Tips voor de verkeersveiligheid van kinderen in de buurt

Verkeersveiligheid is belangrijk. Leer kinderen die buiten spelen daarom belangrijke verkeersregels. De Batwheels vinden dat ook super belangrijk, dus in deze blog een aantal tips voor verkeersveiligheid op een speelse manier.

#1 Oefen in de huiskamer

1) De Batwheels kennen de verkeersregels van voor naar achteren! Ken jij ze ook? Oefen deze samen met je vrienden en familie in de huiskamer.

Maak in je huiskamer de straat na. Leg bijvoorbeeld kussens door de kamer in twee verschillende rijen, zodat je een weg maakt. Zet op sommige plekken in de weg gekleurde drinkbekers neer, die het verkeerslicht voorstellen. Rijd zoals de Batwheels over je eigen gemaakte weg en let hierbij op de verkeersregels. Zo leer je snel over de verkeerssituatie in jouw buurt en waar je op moet letten als je buiten speelt. Ook kun je een leuke verkeersquiz organiseren om te kijken of je weet wat je moet doen in het verkeer en wat de borden uit jouw buurt betekenen. Wie de quiz wint of een goed antwoord weet, verdient dan natuurlijk wel een lekkere beloning! 

#2 Kijk links en rechts

2) Goed naar links en naar rechts kijken! Voordat de Batwheels de straat oversteken, kijken zij goed om zich heen om zeker te weten dat het veilig is. Doe jij dat ook?

In het verkeer rijden auto’s, bussen, fietsers en er wandelen mensen. Het kan druk zijn of er kan onverwacht iets aankomen. Dus voordat je gaat oversteken, kijk dan eerst goed naar links, dan naar rechts en als laatste nog een keer naar links. Zo weet je zeker dat je veilig kunt oversteken. Als je ziet dat er nog een auto of fietser aankomt, wacht dan nog even met oversteken. Steek over naar de overkant wanneer je zeker weet dat het veilig is!

Verkeersveiligheid is belangrijk. Leer kinderen die buiten spelen daarom belangrijke verkeersregels. De Batwheels vinden dat ook belangrijk

#3 Informeer

3) Informeren over veiligheid is ook erg belangrijk. Maak bijvoorbeeld een mooie flyer over veiligheid en deel deze uit in de buurt.
De Batwheels proberen in Gotham City ook alle inwoners op de hoogte te brengen van wat zij zelf kunnen doen voor de veiligheid in hun buurt. Dat kun jij ook! Rijden mensen te hard in je buurt? Teken of knutsel een mooie flyer die je kunt uitdelen in alle bewoners uit je buurt. Of nodig buurtbewoners uit voor een gezellige opruimdag! Door te informeren, kun je onveiligheid voorkomen. Wist je dat het op 18 maart wanneer Batwheels voor het eerst te zien is op Cartoonito ook Nationale Opschoondag is? Dat kan geen toeval zijn!

#4 Verzamelpunt

4) Spreek een verzamelpunt af, zoals de Batcave van Batwheels.

Als er iets fout gaat of als het onveilig is, kunnen de Batwheels zich altijd veilig terugtrekken in de Batcave. Als er bij jou in de buurt iets gebeurt, dan is het slim om snel naar huis naar je ouders te gaan. Maar wat als dat niet kan? Spreek dan met elkaar een veilig verzamelpunt af in de buurt, zodat je elkaar altijd weer weet te vinden.

Tot zover onze Batwheels verkeersveiligheidtips. Ben jij ook fan van Batwheels?
Kijk vanaf zaterdag 18 maart om 6:00 uur op Cartoonito naar de eerste afleveringen van Batwheels!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.