10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Recensie } | De Waanzinnige Boomhut van 156 verdiepingen

Woehoe! Er is weer een nieuw deel van onze favoriete kinderboekenserie uit: De Waanzinnige Boomhut van 156 Verdiepingen! Andy en Terry hebben er weer een feestje van gemaakt in dit nieuwe boek!

De Waanzinnige Boomhut van 156 verdiepingen

Sinds de vorige versie, de Waanzinnige Boomhut van 143 Verdiepingen, is er weer veel gebeurd. Aan het begin van het boek stellen Andy en Terry zich nog even voor, zodat ook voor nieuwe lezers die nog niet bekend zijn met deze reeks, gewoon met dit boek kunnen starten.

Zoals ik al zei maken Terry en Andy er altijd een feestje van, en toevallig gaat hoofdstuk 2 van dit nieuwe boek over de feestdagen! Andy en Terry vertellen welke feestdagen ze allemaal vieren (allemaal natuurlijk). Ze vieren zelfs feestdagen die wij niet eens kennen, zoals Kus-een-kikkerdag en Koe-loopt-naar-de-maan-dag.

Het boek neemt je mee in de doldwaze avonturen die de twee beleven in hun mega grote boomhut. Niet alleen de nieuwe verdiepingen komen aan bod, ook de oude verdiepingen komen soms weer eens langs, dus dat is leuk voor de vaste lezers. Denk aan de vermom-o-matic 5000, waar Andy en Terry ook hinten naar de lezers dat waarschijnlijk veel lezers wel weten dat dit apparaat deel uit maakt van hun hypermoderne detectivebureau.

Woehoe! Er is weer een nieuw deel van onze favoriete kinderboekenserie uit: De Waanzinnige Boomhut van 156 Verdiepingen!

Je vliegt er doorheen

De boeken van de Boomhut zijn geen boeken waar je kind weken in zal lezen. Je kind zal het boek in een keer uit willen lezen en dat is ook te doen in een paar uurtjes, aangezien er niet heel veel tekst in staat. Het zijn altijd bladzijdes vol tekeningen en daarbij een klein stukje tekst, of soms helemaal geen tekst. Het is vooral ook een kijkboek, als je kind de tijd neemt om de tekeningen echt goed te bekijken kan hij zoveel ontdekken!

Wat me wel opvalt, is dat de boeken een beetje dunner worden naar mate er meer verdiepingen bijkomen. Zo waren de boeken van 92 en 117 verdiepingen nog ruim 360 bladzijdes dik. Ook de 130 verdiepingen variant had nog ruim over de 300 bladzijdes, maar deze nieuwe Boomhut moet het doen met 286 bladzijdes. Net iets minder als de 297 bladzijdes in de 143 verdiepingen. Hopelijk is het geen trend die zich voortzet, want wat ons betreft kan het boek niet dik genoeg zijn! 🙂

Goed nieuws!

Volgens traditie is op de laatste bladzijde alweer een nieuwe Boomhut aangekondigd, namelijk de Waanzinnige Boomhut van 169 verdiepingen! Daar gaan we onder andere en elektrische ponystal zien, dus we zijn benieuwd! We wachten rustig af tot begin volgend jaar.

Woehoe! Er is weer een nieuw deel van onze favoriete kinderboekenserie uit: De Waanzinnige Boomhut van 156 Verdiepingen!

De Waanzinnige Boomhut van 156 verdiepingen – facts

  • Aantal pagina’s: 286
  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • Auteur: Andy Griffiths en Terry Denton
  • Verschijningsdatum: Februari 2023
  • Adviesprijs: € 16,99 en te koop via bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.