5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Recensie } | De bende van stinkhond!

Anne

Dit is al weer het 11e deel van de boeken van Stinkhond. De serie gaat over Stinkhond, die het meest lijkt op een natte dweil en zijn beste vriend een kat, Plattekat. Stinkhond is eigenlijk zo’n beetje de lelijke dommige hond en Plattekat is de vindingrijke slimme vriend. Samen wonen ze in een vuilnisbak en maken allerlei avonturen mee. De boeken zijn geschreven door Colas Gutman. Een Franse acteur en kinderboekenschrijver. Hij richt zich op de jonge startende lezer. Het leuke van de avonturen van Stinkhond zijn dat ieder kind wel iets herkent van uit zijn dagelijkse leven.

Misschien zou je deze reeks wel een nieuw soort Fabel kunnen noemen. Kinderen kunnen zichzelf identificeren met de karakters. De karakters hebben menselijke trekjes.  De boeken zijn verdeeld in korte hoofdstukjes met niet te veel tekst op de pagina’s. De letters zijn net iets groter wat het makkelijk maakt om te lezen en op iedere pagina zijn er heerlijke tekeningen van Marc Boutavant te zien. Super leuke reeks voor kinderen vanaf 6 jaar. Om zelf te lezen of om voorgelezen te worden.

Dit is al weer het 11e deel van de boeken van Stinkhond: de bende van stinkhond. De serie gaat over Stinkhond en zijn grote vriend Plattekat.

Inmiddels is het 11e  avontuur van Stinkhond uitgekomen: De Bende van Stinkhond. In dit avontuur gaat onze geliefde stinkhond en zijn harige vriend Plattekat vechten als kat en hond. Gaat het nog wel goedkomen met hun vriendschap? Een spannend, nieuw avontuur waar vriendschap en jezelf mogen zijn centraal staat. Wij kregen een exemplaar ter beschikking en maakte een review van dit avontuur, lezen jullie mee?

Dit is al weer het 11e deel van de boeken van Stinkhond: de bende van stinkhond. De serie gaat over Stinkhond en zijn grote vriend Plattekat.

Een katastrofe en een hondenbaan

In De Bende van Stinkhond wil Stinkhond meer hond zijn, het vuilnisbakken leven voelt niet meer compleet. Hij zou zo graag eens een balletje willen overgooien en voor een stoere hond aangezien worden, dus hij gaat op zoek naar hondenvrienden. In deze zoektocht maakt hij kennis met een opgeschoren poedel. En al snel ontmoet hij zijn bende.

Stinkhond droomt ervan om deel uit te maken van deze bende van de Ponystrijders, met als bendeleider de opgeschoren poedel. Al moet hij eerst zichzelf een plekje verwerven in de bende. Deze bende is tegen alle katten. En dat maakt dat Stinkhond en Plattekat ruzie krijgen. Plattekat voelt zich niet meer als zichzelf en sluit zich aan bij de gevreesde bendeleider Jan-Felix. De bende van snorrenkoppen. Tijdens de strijd tussen honden en katten zijn alle gemene streken toegestaan. Een heuse katnip. Een pyjama party en nog meer avonturen volgen zich in rap tempo op. Alles lijkt geoorloofd in de vurige strijd tussen hond en kat. Maar eigenlijk voelen zowel stinkhond als Plattekat dat er iets niet klopt in deze ruzie tussen de bendes. Kunnen en mogen Plattekat en Stinkhond wel vrienden blijven van hun nieuwe vrienden. Ze lijken iets te missen. Houdt de vriendschap van Stinkhond en Plattekat stand tijdens deze bendeoorlog?

Dit is al weer het 11e deel van de boeken van Stinkhond: de bende van stinkhond. De serie gaat over Stinkhond en zijn grote vriend Plattekat.

Go or No Go

Wij vinden de boeken van Stinkhond heerlijk. De verhalen zijn soms een beetje absurd. Er zitten veel taalgrapjes in. Dat maakt dat een startende lezer zeker niet alle grappen zal snappen. Als je dit boek voorleest als ouder, maken die grappen het juist vermakelijk. Op de een of andere manier leest het boek erg vlot en kunnen jonge lezers dit ook erg goed. Beau leest het boek zo weg, terwijl hij niet behoort tot de club van vlotte lezers. Sommige zinnen misschien wat lastig te begrijpen. Een voorbeeld; “Maar het kwaad is geschied en zoals een deur opengaat met een klink en een hangslot met een sleutel, zo opent Stinkhond zijn bek” . Voordeel is wel dat er goede woorden worden gebruikt die de woordenschat vergroten. Beau is dol blij met het boek en leest en in een paar dagen uit. Van hem krijgt het boek een dikke go! Voor de fans zijn er nu zelfs knuffels te koop van Stinkhond en Plattekat. Ik denk dat ik een leuk verjaardagscadeau heb gevonden!

De Bende van Stinkhond – Facts:

 • Auteur: Colas Gutman, Nederlandse vertaling door Sylvia vanden Heede
 • ISBN: 978 94 014 8972 0
 • Verschijningsdatum: februari 2023
 • Uitgeverij: Lannoo
 • Aantal pagina’s: 89
 • Uitvoering: hardcover
 • Zelf lezen vanaf 1 jaar leesonderwijs
 • Adviesprijs: 12,99 en te koop via bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.