Huis & Tuin

Maak je kinderkamer uniek met deze tips!

Denk jij ook wel eens: wat is de kinderkamer toch eigenlijk saai. Je weet wel, een beetje standaard ingericht, niet spannend, maar 'gewoon' leuk. Dan heb ik goed nieuws voor je: Een kinderkamer hoeft niet saai te zijn! Laat je fantasie de vrije loop en maak er iets unieks van! Met deze tips creëer je zeker een kinderkamer die niet lijkt op alle andere.

Denk jij ook wel eens: wat is de kinderkamer toch eigenlijk saai. Je weet wel, een beetje standaard ingericht, niet spannend, maar ‘gewoon’ leuk. Dan heb ik goed nieuws voor je: Een kinderkamer hoeft niet saai te zijn! Laat je fantasie de vrije loop en maak er iets unieks van! Met deze tips creëer je zeker een kinderkamer die niet lijkt op alle andere.

Kies unieke meubels

In een kinderkamer zijn de meubels vaak het eerste wat je opvalt. Kies dus voor unieke meubels die echt bij jouw kind passen. Een goed voorbeeld is een bed in de vorm van een auto of een kast in de vorm van een huis. Of wat dacht je van zo’n mooi kasteelbed? Dit soort meubels zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar geven ook een speelse twist aan de kinderkamer.

Kies voor opvallende kleuren

De muren van een kinderkamer hoeven niet saai wit te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur als accentmuur. Een felgroene of felblauwe muur (of welke kleur je kind dan ook gaaf vindt) zorgt meteen voor een spetterend effect. Ook leuk: probeer eens een behang met een leuk patroon of, wat mij betreft nog vele gaver, een fotobehang met een gave print, dat geeft de kamer direct een hele andere uitstraling. Als je hiervoor kiest, kies dan wel voor het behangen van één of maximaal twee muren, anders wordt het vaak echt te druk qua uitstraling.

Leuke accessoires

Om de kinderkamer echt heel uniek te maken, kun je gebruik maken van leuke accessoires. Denk aan bijzondere souvenirtjes van jullie vakantie, of een lekkere zitzak of dik vloerkleed. Ook persoonlijke accessoires zijn heel leuk, zoals een poster met de stand van de sterren op de geboortedag van je kind of een tekening van je kind. Laat je kind helpen bij het uitzoeken van de leukste accessoires, want het is tenslotte de kamer van jouw zoon of dochter en hij of zij moet zich er natuurlijk helemaal thuis voelen!

Mooie en bijzondere verlichting

Goede verlichting is belangrijk in een kinderkamer. Nu kun je natuurlijk kiezen voor een standaard lamp, maar de lamp is ook juist iets waar je de kamer mee kunt onderscheiden. Kies bijvoorbeeld een lamp met een patroon, waar het licht mooi doorheen valt. Dat geeft een mooi en speels effect op de muren.
Behalve de kamerlamp is het ook super leuk om de kamer extra gezellig te maken met sierverlichting. Denk aan lichtslingers of ledverlichting. Je kunt zo een sfeervol en gezellig hoekje creëren, bijvoorbeeld een leeshoekje met lekkere zitkussens en lampjes.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.