3 jaar 4 jaar 5 jaar Boeken

{ Boekrecensie} Bedtijd! Peppa, tel je mee?

Iedereen met kleine kinderen kent Peppa Pig wel. Samen met haar broertje George en de rest van de biggenfamilie is het deze keer bedtijd!
Lieke
Laatste berichten van Lieke (alles zien)

Iedereen met kleine kinderen kent Peppa Pig wel. Samen met haar broertje George en de rest van de biggenfamilie beleeft ze allerlei leuke avonturen. De filmpjes van Peppa Pig zijn bij onze dochter (bijna 4) van jongs af aan erg populair!

Hier thuis lezen we elke avond voor, net voor het slapengaan. Het boek ‘Bedtijd! Peppa, tel je mee?’ klinkt als het perfecte boek voor het slapengaan en of dat inderdaad zo is, vertel ik in deze recensie!

Bedtijd! Peppa, tel je mee?

Onze dochter is meteen al enthousiast door de glitters die op de voorkant van het prentenboek zitten. De mooie harde kaft is ook lekker stevig voor kleine kinderen. Van binnen ziet het boek er ook mooi uit. Zoals je bij Peppa Pig verwacht zijn de illustraties kleurrijk en daarmee ook echt interessant voor kinderen om mee te kijken!

Over het verhaal

Opa en Oma Big zijn samen op bezoek bij Peppa, George en Papa en Mama Big. Het is al laat, maar Peppa en George hebben echt geen zin om naar bed te gaan! Het is nog veel te gezellig met Opa en Oma! Daarom besluiten ze om samen het aftelspel te spelen. Ze tellen samen af van 10 tot 1. Eerst springen ze in 10 modderpoelen, daarna zoeken ze 9 nachtdieren en zo tellen ze af tot 1. Bij het cijfer 1 wordt er nog 1 verhaaltje voorgelezen. Leuk is dat hier op het einde alle cijfers en activiteiten nog een keer herhaald worden, het is een soort samenvatting van het boek. Tot slot vallen Peppa en George heerlijk in slaap, moe geworden van het intensieve aftelspel.

Iedereen met kleine kinderen kent Peppa Pig wel. Samen met haar broertje George en de rest van de biggenfamilie is het deze keer bedtijd!

Het aftelspel uit het verhaal

Dit boek is al snel favoriet van mijn dochter voor het slapengaan. En natuurlijk wil ze het aftelspel ook graag thuis een keer proberen voor het slapengaan. Het springen in 10 modderpoelen slaan we maar even over… Maar er zijn genoeg andere leuke dingen te bedenken. Samen bedenken we de stappen: 10 keer huppelen, 9 keer springen, 8 keer je arm omhoog doen en nog meer actieve dingen. En dan tot slot 3 minuten tandenpoetsen, 2 delen van de pyjama aan en uiteindelijk nog 1 verhaaltje lezen voor het slapengaan. 3x raden welk verhaaltje ze koos..

Go or No Go

Het boek is een mooi en kleurrijk prentenboek, van goede kwaliteit. Ook is het educatief, omdat de getallen zo duidelijk worden herhaald. Het boek is officieel vanaf een jaar of 3, maar voor een kind dat ruim twee is, lijkt me dit ook al een leuk boek om te beginnen met leren met tellen! Zeker een go dus dit boek!

Iedereen met kleine kinderen kent Peppa Pig wel. Samen met haar broertje George en de rest van de biggenfamilie is het deze keer bedtijd!

Facts over het boek

  • Aantal pagina’s: 32 pagina’s
  • Uitgever: Big Balloon (onderdeel van Gottmer Uitgevers Groep)
  • Leeftijd: Vanaf 3 jaar
  • Verschijningdatum: 31 januari 2023
  • Adviesprijs: € 11,99 en te koop bij bol.com

Lees ook: Peppa Pig houten familiehuis

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.