Festivals

4 festivals die zowel kinderen als volwassenen leuk zijn om te bezoeken

Soms wil je er wel eens lekker een dagje uit met het gezin. Niet alleen om iets te doen wat leuk is voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Het is niet altijd om daar inspiratie voor te vinden. Toch zijn er wel degelijk verschillende mogelijkheden voor. In Nederland zijn er bijvoorbeeld verschillende leuke festivals die voor zowel kinderen als volwassenen leuk kunnen zijn om te bezoeken. We bespreken vier van die festivals in dit artikel. Mogen je kinderen zich vrij bewegen op het festival? Geef ze dan fanny packs om geld en andere belangrijke zaken veilig in te kunnen bewaren.

De Parade

Wil je je kind én jezelf wat vermaak en culturele bagage bieden? Onderzoek dan eens de mogelijkheid om het festival De Parade te bezoeken. Dit is een reizend theaterfestival dat in de zomermaanden in verschillende steden in Nederland plaatsvindt, doorgaans in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Het festival biedt theater, dans, muziek en meer en heeft activiteiten en voorstellingen die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Iedereen kan er dus ‘gewoon’ aan zijn of haar trekken komen.

Het Kinderboekenweek festival

Het Kinderboekenweek festival is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in de Amsterdamse Hallen in de maand oktober. Zoals de naam als suggereert is het festival gericht op kinderen, maar het biedt wel degelijk ook activiteiten en optredens voor volwassenen. Het thema van het festival verandert elk jaar, dus het is elk jaar weer opnieuw de moeite waard om te bezoek. De focus ligt altijd op het promoten van het lezen en het ontdekken van nieuwe verhalen.

De Betovering

Wil je je kind laten proeven van allerlei soorten kunst en cultuur? Dan is het een goed idee om samen het festival De Betovering te bezoeken. Dit is een jaarlijks terugkerend internationaal kunstfestival voor de jeugd dat plaatsvindt in Den Haag. Het festival biedt voorstellingen en workshops op het gebied van theater, dans, muziek, film en beeldende kunst. Er zijn activiteiten en voorstellingen voor alle leeftijden, van peuters tot tieners en volwassenen.

In Nederland zijn er verschillende leuke festivals die voor zowel kinderen als volwassenen leuk kunnen zijn om te bezoeken. We bespreken er 4

Keltfest

Voor de variatie is een heel specifiek thema natuurlijk ook wel eens leuk. Daarom is Keltfest zeker het overwegen waard om te bezoeken met je kind(eren). Dit jaarlijks terugkerende festival dat plaatsvindt in Dordrecht is gericht op Keltische cultuur. Het festival biedt muziek, dans, workshops en activiteiten in Keltisch thema voor alle leeftijden. Erg leuk voor volwassenen, maar er zijn zeker ook speciale kinderactiviteiten en optredens, zoals verhalenvertellers en workshops zwaardvechten.

Dit zijn nog slechts een paar voorbeelden van festivals in Nederland die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Er zijn er nog veel meer die geschikt zijn voor verschillende leeftijdsgroepen, afhankelijk van de persoonlijke interesses en voorkeuren. Maar je kunt je kind als deze wat ouder is natuurlijk ook meenemen naar een muziekfestival, want de liefde voor muziek begint al op jonge leeftijd. In dat geval is investeren in de aankleding met behulp van festival makeup een leuk idee om er helemaal iets speciaals van te maken.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.