Huis & Tuin

Zo geniet jij het hele jaar door van je tuin

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je tuin kunt inrichten, zodat je het hele jaar door kunt genieten. Lees maar mee!

Je tuin is een plek waar je tot rust kunt komen, waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Waar je lekker kunt genieten van de natuur en de frisse lucht. Helaas is het niet altijd mogelijk om optimaal te genieten van je tuin. Wanneer het weer koud is of er regen valt, is het niet altijd aangenaam om buiten te zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je tuin kunt inrichten, zodat je het hele jaar door kunt genieten.

Tuinoverkapping

Wat natuurlijk het meest ideaal is wanneer je je tuin het hele jaar door wil gebruiken, is het inrichten van een terrasoverkapping, veranda of tuinkamer. Je kunt indien nodig je terras lekker verwarmen met terrasverwarmers en natuurlijk zijn daarbij lekkere zachte plaids en dekentjes, warme koffie of chocolademelk en sfeervolle verlichting onmisbaar. Wat ik persoonlijk enorm fijn vindt aan onze terrasoverkapping, is dat we er meubels onder hebben staan die altijd droog blijven en niet vies worden door weersomstandigheden. Door zijwanden in je tuinoverkapping te plaatsen, heb je geen last van de wind en zit je er dus al snel lekker bij. In de zomer kun je juist lekker uit de zon zitten, maar wordt het niet te heet onder de tuinoverkapping, omdat de voorkant open is. Daarnaast vind ik het ook erg fijn dat we onder de terrasoverkapping lekker televisie kunnen kijken, zonder last te hebben van de zon op het beeldscherm.
Tot slot is hij natuurlijk helemaal waterdicht, dus als er een zomers buitje valt terwijl je nét lekker zit te barbecueën, hoeven we niet ineens naar binnen te rennen met alle spullen.

Je kunt er ook voor kiezen om een echt tuinhuisje te bouwen, zodat je een soort extra kamer hebt in je tuin. Handig ook voor bijvoorbeeld de opslag van spullen of een leuke plek voor tieners om gezellig samen te gamen en te chillen.

Beplanting

Wat verder belangrijk is qua inrichting van je tuin zijn natuurlijk de bomen en de beplanting. Als je het hele jaar door wil kunnen genieten van je tuin, dan is het een goed idee om verschillende seizoenen in je tuin te creëren. Zo kun je in de winter bijvoorbeeld genieten van groene struiken en bomen in je tuin, en in het voorjaar en de zomer kun je genieten van bloembollen, bloemetjes en planten.
Palmbomen en pampusgrassen bijvoorbeeld zijn ook ideaal omdat deze winterhard zijn en dus ook in de winter mooi blijven.

Ook kunstgras is echt een uitkomst: je kunt het hele jaar door genieten van prachtig, groen gras.

Heb jij ook een terrasoverkapping in je tuin en ben jij er ook zo blij mee?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.