Inspiratie

Zelfvertrouwen met een borstlift: hoe je weer lekker in je vel kunt zitten

Als je ontevreden bent over de aanblik van je borsten, dan kan in sommige gevallen een borstlift de oplossing zijn.
Linda - Go or No Go

Als je ontevreden bent over de aanblik van je borsten, kan dat een behoorlijke afknapper zijn. Het kan je zelfvertrouwen aantasten en ervoor zorgen dat je je ongemakkelijk voelt in je eigen lichaam. In sommige gevallen kan een borstlift de oplossing zijn. Een borstlift, ook wel mammoplastieken genoemd, is een operatieve ingreep die ervoor kan zorgen dat je borsten er weer strak en stevig uitzien.

Borstliften worden steeds vaker uitgevoerd, omdat vrouwen steeds meer kritisch zijn geworden over hun uiterlijk. De ingreep is daarom ook steeds toegankelijker geworden. Als je overweegt om een borstlift te laten doen, is het belangrijk om je goed te laten informeren. In deze blog lees je meer informatie over een borstlift.

Wat is een borstlift?

Een borstlift is een ingrijpende operatie, waarbij overtollige huid van de borst wordt weggehaald. Daarnaast worden de tepel en het borstweefsel hoger geplaatst. Dit komt er op neer dat je borst dus iets kleiner wordt. De meeste vrouwen die de operatie laten uitvoeren zijn vrouwen die te maken hebben gehad met een zwangerschap of met (extreem) gewichtsverlies.

Bij een borstlift worden de borstspieren en het weefsel rond de tepels aangescherpt. Daarna worden de tepels en areola’s (de donkere huid rondom de tepels) in een nieuwe, hogere positie geplaatst. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de borstspieren te liften. Dit kan ervoor zorgen dat je borsten een stevigere uitstraling krijgen.

De operatie duurt ongeveer 2 uur, meestal mag je dezelfde dag naar huis en moet je ongeveer 7 dagen rust nemen. Het volledige herstel neemt ongeveer 6 tot 8 weken in beslag. De littekens die achterblijven, zijn niet erg zichtbaar omdat ze meestal onder de borstplooi en langs de tepels lopen.

Wat is het verschil tussen een borstlift en een borstvergroting?

Een borstvergroting is een ingreep waarbij er implantaten in de borsten geplaatst worden. Deze kunnen bestaan uit silicone of vetweefsel. Bij een borstlift gebeurt dit dus niet, maar vaak worden deze twee wel gecombineerd bij vrouwen met kleine borsten.

Wanneer kun je een borstlift laten doen?

Een borstlift wordt, zoals hierboven ook al benoemd, meestal gekozen als je last hebt van hangende borsten. Hangende borsten kunnen ervoor zorgen dat je je ongemakkelijk voelt in je eigen lichaam.

In sommige gevallen is een borstlift ook een medische indicatie. Als je last hebt van pijnlijke of gezwollen borsten, kan een borstlift de oplossing zijn.

Wat zijn de risico’s?

Een borstlift is een ingrijpende operatie en daarom zijn er ook risico’s verbonden aan de ingreep. Je wordt tijdens de operatie onder volledige narcose geplaatst, dus alle risico’s die daaraan verbonden zijn komen hier ook bij kijken.

Wil je meer informatie over een borstlift, kijk dan eens op de website van MOOI kliniek.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.