Inspiratie

CHV ™ – Collageen Strips – Een nieuwe trend?

Collageensupplementen zijn al enkele jaren een echte hype en bestaan in verschillende vormen zoals poeders, pillen, kant-en-klare dranken, crèmes, serums en gels.

De collageenhype

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en is verantwoordelijk voor de vorming van huid, botten, spieren, pezen, nagels en haren. Met ouder worden maakt je lichaam steeds minder collageen aan en ontstaan er voorbeeld rimpels , zwakkere nagels en uitdunnend haar.

Door regelmatig collageenrijk voedsel te eten kan je dit proces vertragen en uw tekorten opnieuw aanvullen, enkele voorbeelden zijn: eieren, bottenbouillon, zalm, tilapia vis en orgaanvlees.

Je kan ook kiezen om collageen aan te vullen door middel van supplementen in te nemen, maar werkt dat echt?

Collageen supplementen zijn al enkele jaren een echte hype en bestaan in verschillende vormen zoals poeders, pillen en kant-en-klare dranken.

Collageen pillen

Collageen in pilvorm is een veelvoorkomende manier om collageen in te nemen, maar bevat vaak een kleine dosis collageen met veel vulstoffen waardoor je het moeilijk kan verteren en je enorm veel moet innemen om een verschil te zien

Collageen poeder

Collageenpoeder is een andere veel voorkomende variant en wordt vaak gemend in smoothies, water of thee. Hierin zitten vaak minder vulstoffen en het is smaakloos, maar moet je nog steeds veel en regelmatig van nemen om een verschil te zien, omdat je lichaam veel afbreekt voor het wordt opgenomen.

Collageen dranken

Gelijkaardig aan poeders zijn er ook dranken, deze zijn vaak voorgemengd met water zodat het makkelijk ingenomen kan worden, echter worden er vaak suikers of smaakstoffen bijgevoegd om de smaak van collageen (dat vaak van runderen huid of hoeven komt) te maskeren.

Collageen strips

Door bovenstaande redenen dacht een bedrijf uit Zuid-Korea, genaamd Primine om een nieuw product te lanceren: CHV SmartFilm Strips.

SmartFilm strips worden op de binnenwang geplaats, deze wordt binnen 10-20 minuten volledig opgenomen zonder enige restjes achter te laten en is op basis van zetmeel. De fabrikant raadt aan om het juist voor het slapen gaan te doen.

De strips kan je vergelijken met medicijnen die je onder de tong moet leggen voor een snelle en hoge opname, verder smaken ze naar munt en citroen.

Wat zit er in CHV Strips

Buiten collageen, dat afkomstig is van vis, zijn er nog drie ingrediënten aanwezig die helpen voor een gezonde huid, nagels en haren:

  • Hyaluronzuur
  • Vitamine C
  • Elastine
Collageen supplementen zijn al enkele jaren een echte hype en bestaan in verschillende vormen zoals poeders, pillen en kant-en-klare dranken.

Werkt het?

Wij hebben het nog zelf niet geprobeerd, maar op de website van Primine staan 628 beoordeling met klantenfoto’s en video’s, het zou ook verschillende keren getest zijn door beautyblogs.

Meer info en bestellen: CHV Collageen Strips

Verschenen in tijdschriften en blogs: CHV in de media

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Melanie
    9 februari 2023 at 10:24

    Oh lijkt me interessant, ben geen fan van poeders!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.