2 jaar 3 jaar Educatief

{ Review } | Colorino – Vormen en kleuren leren

Linda D

Een poos geleden zag ik toch wat leuks op het kinderdagverblijf! Mijn aandacht werd er door getrokken en die van Sofie ook, want ze liep er direct op af. Alsof ze het al jaren kende, ging ze ermee aan de slag en wat vond ze het leuk. Ik heb het over Colorino! Des te leuker dat wij dit ook thuis mochten gaan testen. In deze blog lees je wat wij van Colorino vinden.

Maak kennis met Colorino! Colorino is een spelactiviteit waarbij kinderen gekleurde stenen bevestigen op een bord met noppen.

Wat is Colorino van Ravensburger

Colorino is een spelactiviteit waarbij kinderen gekleurde stenen bevestigen op een bord met noppen. Dit bord is een transparante houder waar je een afbeelding in kunt schuiven. Op die afbeelding staan punten aangegeven waarop stenen geklikt mogen worden.
Deze afbeeldingen zijn heel kleurrijk en speels en op twee zijde bedrukt.  De ene zijde is in kleur en hierbij moet het kind dus de juiste kleuren op de juiste plek plaatsen. Op de andere zijde zijn deze punten zwart-wit en kan het kind zijn/haar creativiteit inzetten. Colorino is in vele thema’s beschikbaar en heeft eigenlijk altijd ronde stenen. Wij mochten een nieuwe versie uittesten waarbij er niet alleen ronde stenen in de doos te vinden zijn, maar ook verschillende andere vormen!
In de doos vind je dus het transparante bord waarop gewerkt gaat worden, zes voorbeelden welke tweezijdig bedrukt zijn en in totaal 46 gekleurde stenen. De vormen bij deze versie zijn de cirkel, het vierkant, de driehoek, de ster en zelfs twee ogen.

Maak kennis met Colorino! Colorino is een spelactiviteit waarbij kinderen gekleurde stenen bevestigen op een bord met noppen.

Vanaf 2 jaar

Colorino is geschikt vanaf 2 jaar en stimuleert het observatievermogen. Door goed te kijken en te concentreren gaat je kindje door middel van de fijne motoriek de stenen op het bord plaatsen. Dit lukt bij Sofie! Echter, is ze nogal eigenwijs wat betreft de plek waar ze de stenen plaatst. Ze kiest namelijk random uit waar iedere steen geplaatst wordt en houdt hierbij geen rekening met de aangegeven kleuren en vormen.
Maakt dit het spel minder leuk? Nee. Maakt dit het minder educatief? Voor nu niet! Juist deze fijne motoriek en de weg naar het eindresultaat (een gevuld kader of gevuld bord) maken het een hele fijne ervaring voor Sofie.
Gaandeweg zal ze meer open gaan staan voor onze aanwijzingen en de interesse gaan tonen in de kleuren. Fantastisch als speelgoed daarin mee kan groeien.

Maak kennis met Colorino! Colorino is een spelactiviteit waarbij kinderen gekleurde stenen bevestigen op een bord met noppen.

Go or No Go

Super degelijk, stevig, duurzaam, kleurrijk en educatief is Colorino! Sowieso een hele duidelijke GO!
De adviesprijs is dusdanig dat het ook een erg geschikt verjaardagscadeau zou kunnen zijn bij een tweede verjaardag.
Het stimuleert de motorische ontwikkeling en het observatievermogen en is bovenal een fijne, rustige, activiteit. Wij zijn fanaat en gaan het zeker weten nog heel veel gebruiken!

Colorino Facts

Maak kennis met Colorino! Colorino is een spelactiviteit waarbij kinderen gekleurde stenen bevestigen op een bord met noppen. #ravensburger #colorino #educatief
Like it? Pin it!

Lees ook: Doopy klei van Ravensburger

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.