Fashion & Styling

Is een korte broek representatief genoeg voor het werk?

In het bedrijfsleven is het vaak niet toegestaan om een korte broek te dragen naar het werk. Dat komt omdat men het niet goed vindt.

In het bedrijfsleven is het vaak niet toegestaan om een korte broek te dragen naar het werk. Dat komt omdat men het niet representatief vindt. Vrouwen mogen daarentegen wel rokken dragen, wat kan zorgen voor scheve gezichten op de werkvloer. Ben jij benieuwd of je bij jou op het werk een korte broek mag dragen, dan kun je dit vaak vinden in je contract. Zodra je in dienst komt van een bedrijf, krijg je een heel stapeltje papieren, daarin staat ook vaak beschreven wat de kledingvoorschriften zijn van het bedrijf. Staat het er niet in, kun je het altijd navragen bij je chef.

Is een korte broek representatief?

Hoewel de meningen hierover verschillen, kun je je wel degelijk representatief kleden met een korte broek. Het hangt er namelijk van af hoe je de heren korte broek combineert. Ik moet er wel bij vermelden dat dit per branche verschilt, soms mag je op hygiënisch vlak geen korte broek dragen of omdat het gewoon niet mag. Werk je in de corporate branche, is het (meestal) niet toegestaan om in een korte broek te werken. Vaak wordt er van de (mannelijke) werknemers verwacht dat zij in pak komen.  In andere branches is het wel toegestaan om in een korte broek te werken en je kunt dit netjes en representatief stylen, zodat je er niet slonzig uitziet.

De korte broek netjes stylen

Zeker als het heel erg warm is in de zomer, kan het prettiger zijn om in een korte broek te werken. Je wilt natuurlijk wel representatief overkomen, dat kun je doen door bijvoorbeeld een heren polo op je shorts te dragen. Door het dragen van een polo, zie je er direct al netter uit. Je kunt ook kiezen om een dun overhemd op je korte broek te dragen, dat creëert alweer een hele andere look. Als het totaalplaatje klopt, vinden ze het op de werkvloer vast minder erg als iemand in een korte broek verschijnt.

Geschikte modellen om te dragen naar het werk

Je kunt natuurlijk niet zomaar elke korte broek naar het werk dragen. Een strand short is bijvoorbeeld zeker niet geschikt om te dragen naar het werk. Kies in plaats daarvan liever voor een nette chino. Een chino is gemaakt van een nette stof, welke zich goed aan je lichaam meet. Door een nette chino te combineren met een overhemd en nette schoenen, kom je zeer representatief voor de dag en dat terwijl je het niet te warm krijgt! De kunst is door dit goed te combineren met de juiste kledingstukken, zodat je er stijlvol uit ziet. Probeer het gewoon eens. Trek een stijlvolle combinatie aan en draag het naar het werk. Je zult vast zien dat niemand er problemen mee heeft. En zo wel, dan weet je dat voor de volgende keer.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.