8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | Held of schurk

Myrthe

Lezen; de meiden hier thuis vinden het maar niks. De Penny en de Okki worden nog wel doorgebladerd, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Ik vind lezen echter heel erg leuk om te doen! Daarom doe ik ook mijn best om het voor de meiden leuker te maken. De oudste (10) vindt geschiedenis bijvoorbeeld erg leuk. Niet geheel toevallig, aangezien ik geschiedenisdocent ben… Het boek Held of Schurk, van Benjamin Goyvaerts en Yasmina Faid, is dan ook een schot in de roos! De ondertitel is namelijk ‘Een te gekke geschiedenis’, perfect voor onze geschiedenisfan!

Benjamin Goyvaerts ken je misschien van de podcast ‘Geschiedenis voor herbeginners’. Deze maakt hij samen met Jonas Goossenaerts, Laurent Poschet en Filip Vekemans. Benjamin Goyvaerts is een enthousiaste geschiedenisleraar, die vindt dat geschiedenis voor kinderen best wel eens iets minder serieus mag zijn.

Held of schurk?

Het boek staat vol met historische figuren. Denk bijvoorbeeld aan Columbus, Karel de Grote en nog vele anderen. Weet jij al wat een farao is? En wat hij meeneemt zijn graftombe in? Hoe groot was Karel de Grote nou eigenlijk? Ook krijg je tips van farao Ramses II om te leren hoe jij ook zo’n grote farao kunt worden. Je weet nooit wanneer het van pas komt natuurlijk!

Het boek Held of Schurk, van Benjamin Goyvaerts en Yasmina Faid, is een schot in de roos! Perfect voor onze geschiedenisfan!

Kun jij de namen van enkele kinderen van Ramses II foutloos uitspreken? Het zijn tongbrekers hoor! En hoe kun je eigenlijk held en schurk tegelijk zijn? Het wordt allemaal uitgelegd in dit boek! De geschiedenis van de helden en schurken wordt erg humoristisch opgeschreven, en staat bomvol grappige en leuke feitjes. Dat zorgt ervoor dat het niet alleen voor kinderen, maar ook voor de ‘grote mensen’ leuk is om te lezen.

Ook staan er veel plaatjes in, wat het natuurlijk wel een stuk aantrekkelijker maakt dan een boek vol met alleen maar letters.

Terwijl de oudste aan het lezen is, houdt ze mij op de hoogte van de info die ze krijgt. Of ik weet wie Mao was bijvoorbeeld? En of ik weet hoe je, door in een bus te blijven zitten, ook een held kunt zijn? Ik hoor haar tijdens het lezen geregeld gniffelen om de grapjes uit het boek. Ze heeft er echt plezier in!

Go or No Go

De oudste heeft echt veel plezier in het lezen van dit boek. Wat dat betreft is het voor mij al een dikke vette GO! Daarnaast leert ze er ook wat van, dus dat is nog een enorm pluspunt. Doordat er veel plaatjes en grapjes in staan blijft de aandacht bij het boek en wordt het er snel nog een keer bijgepakt. Bij ons thuis is het een groot succes!

Held of Schurk – Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.