Verjaardag & Traktaties

10 tips: Zo organiseer je een succesvol kinderevenement

Linda - Go or No Go

Wil je graag een leuk en gezellig kinderevenement organiseren? Zoals een kinderfeestje, een verjaardagsfeest of een schoolfeest? Maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Geen nood! Wij geven je hier 10 tips die je kunnen helpen om een succesvol kinderevenement te organiseren.

1. Kies een leuk thema en stuur een thema uitnodiging

Een leuk thema is natuurlijk super belangrijk voor een geslaagd kinderevenement. Denk qua thema’s bijvoorbeeld aan een cowboyfeest, een detective-feest of een sprookjesfeest. Kies een thema dat past bij de leeftijd van de kinderen. Zodra je het thema hebt gekozen, zorg er dan ook voor dat je het thema goed doorvoert. Dat begint al bij een mooie gepersonaliseerde uitnodiging in het thema van het feest. Maar ook op de dag zelf is het essentieel dat je de ruimte waar het evenement zich bevindt, versiert in het thema van het feest. Op die manier maak je het feestje extra bijzonder voor de kinderen en zorg je ervoor dat ze er nog lang van na zullen genieten.

2. Snacks en drankjes

Het is voor kinderen natuurlijk extra leuk als er voldoende (gezonde) snacks en drankjes zijn voor de kinderen. Zorg bijvoorbeeld voor wat fruit, verschillende soorten broodjes, lekkere hapjes en niet te vergeten, voldoende drinken. Ook hier geldt dat je de hapjes en de drankjes afstemt op de leeftijd van de kinderen.

3. Leuke activiteiten

Zorg ervoor dat je leuke verschillende activiteiten voor de kinderen op het programma hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve activiteit waarbij de kinderen iets kunnen knutselen, een leuk balspel of ander actief spel, een speurtocht (of een kleine geocaching tocht voor oudere kinderen) en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn enorm, kijk vooral op internet voor meer tips rondom leuke activiteiten voor tijdens het kinderevenement.

4. Muziek

Muziek mag natuurlijk niet ontbreken op een kinderevenement. Afhankelijk van de grootte van het evenement kun je de muziek regelen. Is het een klassenfeest, dan kun je wellicht een dj regelen die plaatjes komt draaien? Super leuk natuurlijk als de kinderen zelf verzoekjes kunnen aanvragen.
Is het een wat kleiner evenement, dan kun je een Spotify lijst maken en deze opzetten.

5. De locatie van het kinderevenement

Kies de perfecte ruimte uit. Niet te groot (want een grote zaal met een klein groepje kinderen voelt direct minder gezellig), maar natuurlijk ook niet te klein. Misschien organiseer je het evenement in de zomer en kun je lekker buiten het evenement vieren? Denk bij een groter evenement ook aan voldoende parkeergelegenheid, zodat alle ouders gemakkelijk kunnen parkeren.

6. Winnen

Kinderen vinden het áltijd leuk als ze iets kunnen winnen. Denk aan blikken gooien of een rad van fortuin. Zijn de kinderen wat ouder? Misschien kun je dan wel een gameconsole neerzetten en een FIFA-toernooitje organiseren?
De prijzen hoeven echt niet groot en duur te zijn. Kleinigheidjes zoals knutselspullen of leuke stiften zijn al enorm leuk.

Wil je graag een leuk kinderevenement organiseren? Wij geven je hier 10 tips die je kunnen helpen om een succesvol evenement te organiseren.

7. Bereid je goed voor op het kinderevenement

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat is voor het organiseren van een kinderevenement absoluut ook zo. Zorg ervoor dat je ruim op tijd begint met alle voorbereidingen, zodat je op de dag zelf zo min mogelijk stress hebt. Schakel ook hulp in, zodat je er niet alleen voor staat, want stiekem gaat er behoorlijk veel tijd zitten in de organisatie van een kinderevenement.

8. Een goede sfeer

Wat is een feestje zonder goede sfeer? Precies, geen feestje! Dus een gezellige en leuke sfeer is onmisbaar. Met alle leuke activiteiten die je hebt bedacht, gezellige muziek en een goede planning kan dat bijna niet misgaan!

9. De afsluiting van het kinderevenement

Probeer een originele afsluiting van het kinderevenement te bedenken. Misschien kun je op het einde nog een leuke bingo doen? Dat is altijd een schot in de roos bij kinderen. Zo zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden.

10. Goodie bags

Wil je de kinderen nog een kleinigheidje meegeven na het feest? Misschien kun je dat doen in de vorm van goodie bags. Vul de tasjes (bijvoorbeeld voor 50 cent per stuk te koop bij de Action) met wat lekkers en/of leuks, indien mogelijk in het thema van het evenement. Een leuk aandenken voor de kinderen na een top dag!

Wil je graag een leuk kinderevenement organiseren? Wij geven je hier 10 tips die je kunnen helpen om een succesvol evenement te organiseren.
Pin deze blog op Pinterest!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.