Inspiratie

Wat kun je doen om een saai pak op te fleuren?

Een klassiek donker pak. Op zich is daar niets mis mee, maar het kan wel wat saai zijn. Heb je ideeën nodig om zo’n saai pak op te fleuren?

Het kopen van een pak dat er goed uitziet, goed past en lang meegaat kan flink in de papieren lopen. Daarom zullen de meeste mannen een behouden keuze maken en gaan voor een klassiek donker pak. Op zich is daar niets mis mee, maar het kan wel wat saai zijn. Heb je wat ideeën nodig om zo’n saai pak op te fleuren? Lees snel verder!

Opties om een pak op te fleuren

De standaardopties om een pak op te fleuren zijn het dragen van een (kleurige) stropdas en/of een pochet. Door hun formaat en plaats zullen deze van een afstandje echter weinig doen om je pak een geheel andere uitstraling te geven.

Een duidelijkere manier om een pak op te fleuren is het dragen van een herensjaal. En nee, dan bedoelen we niet een dikke wollen sjaal zoals oma die breit, maar een elegante sjaal in bijvoorbeeld een kleurige print.

Hoe maakt een herensjaal een pak interessant?

Er zijn diverse manieren om een herensjaal te combineren met een pak. Allereerst is er de klassieke manier, waarbij je de sjaal om de nek doet en aan de voorkant los laat hangen. Dit is een goede manier als je het jasje van je pak niet dichtgeknoopt hebt.

Voor een nonchalante look kun je een kant van de sjaal ook over je schouder gooien, zodat je aan beide kanten de sjaal goed ziet.

Een andere optie, die juist vereist dat je jasje dichtgeknoopt is, is om de sjaal aan de voorkant kruislings te dragen en onder je jasje in te stoppen.

Er zijn ook vele manieren om een sjaal om je nek te knopen. Denk bijvoorbeeld aan de ascot, waarbij je de knoop tegen je adamsappel hebt en de losse einden over elkaar heen over de borst liggen. Kijk hier voor een knoop-tutoriel.

Je kunt een sjaal ook 2 keer om de nek wikkelen en de uiteindes instoppen. Deze manier zorgt voor extra warmte en kan bepaalde lichaamskenmerken versterken of juist minder op laten vallen.

Daarnaast kun je de uiteindes van de sjaal ook door de lus in het midden halen. Hierbij komen de losse eindes op de borst te hangen en is de sjaal aansluitend om de hals gewikkeld.

Wat zijn de beste herensjaals?

Zoals gezegd zijn dikke sjaals van bijvoorbeeld fleece niet de meest geschikte optie om te gebruiken om je pak op te fleuren. Sjaals die zeer geschikt zijn om hiervoor te gebruiken zijn Italiaanse zijden sjaals, evenals kasjmier. Een andere optie die zeer geschikt is voor de winter is een zijden sjaal met een rug van wol, zoals de sjaal voor heren die je hier kunt vinden.

Tot slot

Behalve de stof en het model van de herensjaal is ook de kleur en het patroon van de sjaal heel belangrijk. Niet alleen moet deze goed combineren met je pak, maar ook met de kleur van je gezicht en jouw persoonlijke voorkeur. Gelukkig zijn sjaals voor heren een stuk goedkoper dan een goed pak, dus wat let je om een ruime keuze beschikbaar te hebben? Ook bij een overhemd en een sportjas, of gewoon bij een effen trui staat zo’n sjaal goed. En zo kun je dus voor elke gelegenheid en weersomstandigheid een geschikte sjaal uitzoeken en zie je er goed uit voor een scherp budget.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.