0 jaar 1 jaar 2 jaar Opvoeding & Ouderschap

Uitwasbare luiers: goedkoper en duurzamer!

Uitwasbare luiers: goedkoper en duurzamer!

Als je net als ik op zoek bent naar een manier om geld te besparen op luiers, dan ben je hier aan het juiste adres. Uitwasbare luiers zijn niet alleen goedkoper dan wegwerpluiers, ze zijn ook beter voor het milieu. In deze blog zal ik je alles vertellen over uitwasbare luiers, van de voordelen tot aan de manier waarop je ze kunt gebruiken. Aan het einde van deze blog ben je vast enthousiast geworden over uitwasbare luiers!

De voordelen van uitwasbare luiers

Laten we eerst eens kijken naar de voordelen van uitwasbare luiers. Ten eerste zijn ze goedkoper dan wegwerpluiers. Een pak wegwerpluiers kost al snel € 10,- of meer, terwijl je voor een set wasbare luiers van Billenboetiek.nl omgerekend veel minder betaalt. Dat komt omdat je uitwasbare luiers natuurlijk steeds opnieuw kunt blijven gebruiken, ook bij een tweede of derde kindje bijvoorbeeld.

Ten tweede zijn uitwasbare luiers beter voor het milieu. Wegwerpluiers bestaan voor 98% uit aardolie en komen daardoor uit een niet vernieuwbare bron. Uitwasbare luiers daarentegen bestaan voor het grootste gedeelte uit biologisch katoen of bamboe.

Ten derde zijn uitwasbare luiers beter voor je baby’s huid. Wegwerpluiers bevatten vaak chemicaliën die irritatie of allergieën kunnen veroorzaken. Uitwasbare luiers zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen en bevatten dus geen schadelijke chemicaliën.

Hoe gebruik je wasbare luiers

Nu we de voordelen besproken hebben, is het tijd om te kijken hoe je ze kunt gebruiken. Uitwasbare luiers zijn eigenlijk heel simpel te gebruiken. Je doet hem bij je baby aan op dezelfde manier zoals een wegwerpluier, en wanneer de luier vies is, doe je de luier in de wasmachine.

Uitwasbare luiers zijn wel iets dikker dan wegwerpluiers, maar ze zitten toch lekker comfortabel. Ook zijn er speciale uitwasbare luiers voor de nachten, zodat je baby ook ’s nachts niet door de luier heen lekt. Daarnaast zijn ze dus ook makkelijk in gebruik, en je zult merken dat je baby er ook heel comfortabel in zit!

Ik hoop dat je enthousiast bent geworden over uitwasbare luiers na het lezen van deze blog. Wat vind jij van uitwasbare luiers?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.