Speelgoed Trends & Hypes

Dé speelgoedrage van 2023 – hypes en trends

Dé speelgoedrage van 2022 speelgoedrages
Linda - Go or No Go

Het jaar 2022 kende een aantal speelgoedrages waar je écht niet omheen kon. We kijken terug, maar ook vooruit. Welke speelgoedrage van 2023 mogen we niet missen en welke speelgoedtrends 2023 gaan we zien?

Dé speelgoedrage van 2023

Uit de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar en ook de grote speelgoedbeurs Spielwarenmesse zien we veel speelgoed dat een linkje heeft met de digitale wereld. Denk aan gezelschapsspellen waarbij je een app nodig hebt of digitaal speelgoed. Speelgoed waarbij je gebruik maakt van VR of AR.
Net zoals vorig jaar houden we je in deze blog weer helemaal op de hoogte van alle speelgoedrages van 2023!

Spielwaremesse

In Duitsland heeft begin 2023 Spielwarenmesse plaatsgevonden. Hier zien we altijd goed welke speelgoedtrends zij verwachten. Het gaat om deze trends:

Inclusiviteit

In de huidige maatschappij is er veel aandacht voor inclusiviteit. Deze trend wordt ook steeds meer zichtbaar in speelgoed. Denk aan spellen voor mensen met een cognitieve stoornis, of Barbies met een huidaandoening of het syndroom van Down.

AR en VR

Ook dit jaar zien we steeds meer speelgoed verschijnen waar AR en VR bij komt kijken. Vaak wordt dit gebruikt bij educatief speelgoed, iets wat ouders steeds belangrijker vinden.

Online spelen

De Generatie Alpha, geboren vanaf 2010, is opgegroeid met online technologie. Dit vertaalt zich door naar speelgoed waarbij het echte leven samensmelt met de virtuele wereld. Denk aan minder fysieke stickerboeken sparen, maar juist digitaal.

Kidult speelgoed

De term Kidult is een samenvoeging van kids en adults. Het aanbod in speelgoed dat volwassenen aanspreekt, groeit in 2023.

Duurzaam speelgoed

De speelgoedbranche legt de focus steeds meer op duurzaam. Denk aan gerecyclede materialen, het gebruik van bio plastic, FSC geplant hout en met name het verminderen van verpakkingsmateriaal.

Verzamelen

Verzamelen is iets van alle tijden en voor alle leeftijden. Ook dit jaar speelt de speelgoedbranche daarop in met hun aanbod. Van Pokémon Trading Cards tot Funko poppen, beide ook echte voorbeelden van kidult.


Terugblik naar de speelgoedrages van 2022

Hier lees je alles over dé speelgoedhypes van 2022. Wat wordt de speelgoedrage van 2022? Zodra we een rage oppikken, delen we direct in dit artikel. Zo blijf je dus het hele jaar door op de hoogte van alle rages van 2022.

Squishmallows – november 2022

Eigenlijk zijn de squishmallows al een paar maanden populair. Op TikTok zie je ze veel langskomen en nu richting Sint en Kerst zien we ook de speelgoedwinkels inspelen op deze enorme rage. Squischmallows zijn heerlijke, zachte, squishie knuffels die je ook kunt gebruiken als kussen, wanneer je een grotere kiest. Ze zijn gevuld met traagschuim en daardoor zijn ze heerlijk zacht en vormen ze fijn. Je hebt ze in enorm veel schattige vormen en varianten. De grootste zijn rond de 50 centimeter. Kijk hier voor de hele lijst van verschillende squishmallows!

Shop hier de populairste squishmallows voor je kind:

Gelblasters – oktober 2022

Met de komst van social media is natuurlijk ook het overbrengen van challenges naar jonge kinderen veel laagdrempeliger geworden. En dat heeft helaas niet altijd goede uitkomsten. Zo is er nu op TikTok een trend ontstaan rondom de gelblaster challenge. Jongeren schieten daarbij op elkaar, maar ook op voorbijgangers met automatische speelgoedgeweren die gevuld zijn met gelballetjes. Behalve dat je er iemand pijn mee kunt doen, lijken de wapens ook vrij veel op echte wapens. Wat goed is om te weten, is dat het strafbaar is om met een gelblaster, die lijkt op een echt vuurwapen, op straat te gaan. Kopen is dus niet illegaal, maar ermee op straat gaan wel.

Huggy Wuggy – juni 2022

Ja, je ziet ze sinds deze zomer overal: De huggy wuggy knuffel! In de speelgoedwinkels of te winnen op kermissen. Een rare knuffel waarvan veel ouders zich afvragen wat er in vredesnaam zo leuk aan is. Want knap of schattig is hij niet. Hij is zelfs wat eng. Nou, dat is hij eigenlijk ook wel een beetje. Huggy Wuggy is een blauwe harige knuffel met scherpe tanden. Zijn armen en benen zijn lang en slungelig Hij hoort bij het online horrorspel ‘Poppy Playtime’, dat je kunt spelen op online gameplatform Steam. Je bent hier als speler een voormalig medewerker van een gesloten speelgoedfabriek: Playtime Co. Het personeel verdween uit deze fabriek en jij moet door puzzels op te lossen uit handen blijven van speelgoed dat tot leven is gekomen. Huggy Wuggy is dus ook tot leven gekomen en knuffelt je dood in het spel als hij je te pakken krijgt. Ook in Roblox en andere populaire apps komt hij vaak langs.
Een rage, maar wel een om met je kind te bespreken dus!

Er is enorm veel Huggy Wuggy speelgoed te koop. Van Huggy Wuggy fidget toys (jawel…) tot huggy wuggy verjaardagsversiering. Kijk hier voor alle items.

Enkele Huggy Wuggy items:

Fidget Slug – maart 2022

Heb jij hem al zien liggen in de speelgoedwinkels? Een soort fidget slak? Ja, deze is populair, want het is weer een nieuwe fidget toy en de kids love it! Hij komt in de meest vrolijke kleuren en is lekker om mee te friemelen.

Speelgoed van het Jaar 2022

Dit jaar hebben we natuurlijk weer de Speelgoed van het Jaar gehad. Dit zijn niet altijd spellen en speelgoed dat een rage wordt, maar wel populair en goed speelgoed. Dus zeker een kijkje waard als je wil weten welk speelgoed per leeftijd echt goed en leuk is!


Welke speelgoedrages en speelgoedhypes zien we in 2022? Hier vind je alles rages én we houden deze speelgoedrage blog goed bij! #speelgoedtrends #goornogo
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 9 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.