Vakantie in Nederland

Roadtrip door Nederland? Hier moet je aan denken!

Een roadtrip is een ontzettend leuke manier om Nederland te verkennen. Je kunt er op je eigen tempo op uit trekken en onderweg kijken.
Linda - Go or No Go

Een roadtrip is een ontzettend leuke manier om Nederland te verkennen. Je kunt er op je eigen tempo op uit trekken en onderweg allerlei leuke en interessante plekken bezoeken. Voordat je echter aan je roadtrip door Nederland begint, is het belangrijk om een aantal dingen goed voor te bereiden. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je aan kunt denken als je een roadtrip door Nederland gaat maken.

Denk goed na over je route

Voordat je begint aan je roadtrip, is het belangrijk om goed na te denken over je route. Je wilt natuurlijk niet steeds heen en weer rijden en onnodig veel tijd verspillen met reizen. Bepaal dus van tevoren welke plekken je wilt bezoeken en plan een route die je zo snel en makkelijk mogelijk naar al je bestemmingen brengt.

Zorg ervoor dat je auto in goede staat is

Een roadtrip is natuurlijk niet mogelijk zonder een goede auto. Zorg ervoor dat je auto voor de trip goed is nagekeken en in goede staat is. Check of alle banden goed zijn, of er voldoende lucht in zit (rijdt ook een stuk zuiniger) en of er voldoende olie in de auto zit. Ook is het belangrijk om te checken of je alle benodigde papieren bij je hebt, zoals je rijbewijs en kentekenbewijs.

Roadtrip met een elektrische auto

Ga je je roadtrip met een elektrische auto doen, dan is het verstandig om vooraf je route uit te stippelen, zodat je altijd ruim op tijd bij een laadpaal bent om je auto op te laden. Met een laadpas kun je gemakkelijk je auto opladen bij een laadpaal, maar je kunt hem ook gebruiken om je auto te wassen of parkeerkosten te betalen. Ideaal!

Voor het plannen van je roadtrip met een elektrische auto kun je de app A Better Routeplanner gebruiken. Deze app stippelt voor jou een goede route uit langs verschillende laadpalen en houdt ook rekening met hoever je kunt rijden tussen bepaalde laadpunten en de kosten voor het opladen.

Denk aan je uitrusting

Zorg ervoor dat je alle benodigde spullen bij je hebt, zoals een reserveband, belangrijk gereedschap en een EHBO-kit. En ben je zelf niet zo handig met je auto repareren wanneer je stilstaat langs de weg? Overweeg dan het afsluiten van een pechhulpdienst, zodat je weer snel verder kunt bij eventuele problemen. En ook altijd goed om mee te nemen: een deken en een flesje water, just in case.

Budgetteren is belangrijk

Een roadtrip kan erg duur zijn, vooral als je onderweg veel gaat stoppen voor sightseeing en activiteiten, eten en overnachtingen. Zorg ervoor dat je van tevoren een budget opstelt, zodat je weet hoeveel geld je ongeveer kwijt zult zijn aan de trip. Het is ook handig om wat extra geld mee te nemen, zodat je onderweg niet in de problemen komt als er iets gebeurt.

Veiligheid staat voorop

Een roadtrip is leuk, maar het is belangrijk om veilig te blijven. Zorg ervoor dat je je aan de snelheidslimieten houdt en rijdt niet als je moe bent. Ook is het belangrijk om je aandacht erbij te houden en niet afgeleid te worden door je telefoon of andere dingen in de auto. Als je aandacht erbij houdt, help je niet alleen jezelf, maar ook je medereizigers en andere weggebruikers.

Nederland is een prachtig land om in te rijden. Er zijn talloze mooie plekjes om te bezoeken en er is voor ieder wat wils. Of je nu houdt van natuur, cultuur of geschiedenis, in Nederland is het allemaal te vinden. Door goed voorbereid te zijn en vooraf al uit te stippelen waar je (ongeveer) geen wilt, kun je ervoor zorgen dat je roadtrip door Nederland een onvergetelijke ervaring wordt en haal je alles eruit. Veel plezier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.