Opvoeding & Ouderschap

Natuurlijke haarverzorging voor kinderen

Linda D

Wist je dat heel veel merken huidverzorging helemaal niet goed zijn voor je huid? En dat ditzelfde ook geldt voor baby- en kinderverzorging? Dit komt door het gebruik van bepaalde ingrediënten. Schrikbarend, wanneer je je hierin gaat verdiepen. Ik neem je in deze blog graag mee in dit onderwerp en wil je kennis laten maken met een natuurlijk alternatief: CIL-LOU! Zodat jij je kindjes lekker in een schuimbadje kunt zetten en hun zachte haartjes heerlijk kan wassen en verzorgen zonder je zorgen te maken over de ingrediënten van deze producten.

Wist je dat veel merken huidverzorging helemaal niet goed zijn voor je huid? CIl-LOU is dat wel en in deze blog vertellen we je hierover.

Huidallergieën

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een opsomming van ingrediënten die je, wat mij betreft, liever wilt vermijden. Hierbij wil ik wel meteen toevoegen dat mijn lijstje zelfs nog langer is, maar wanneer je de volgende ingrediënten vermijdt, ben je al goed op weg. Dit zijn namelijk ingrediënten die in de volksmond steeds meer bekendheid krijgen. Te weten; minerale oliën, sulfaten, siliconen en parabenen.
Dit zijn enkele ingrediënten die de grootste veroorzaker zijn van huidallergieën en bijvoorbeeld verstoringen in de huidbarrière en pigmentatie. Vanuit mijn vakgebied kan ik hier eindeloos over schrijven, maar ik probeer het in deze blog bewust zo eenvoudig mogelijk te maken. Ben jij benieuwd naar meer informatie en of jouw producten natuurlijk zijn? Open dan de INCI app en check jouw product.
Wat je juist wél wil zien op de ingrediëntenlijst, zijn bijvoorbeeld deze ingrediënten: bloemenwaters, actieve plantaardige oliën en plantenextracten, vitamine A, C, E en antioxidanten en essentiële oliën.

Wist je dat veel merken huidverzorging helemaal niet goed zijn voor je huid? CIl-LOU is dat wel en in deze blog vertellen we je hierover.

CIL-LOU

Wij hebben onlangs kennis mogen maken met CIL-LOU. Een bruisend en kleurrijk merk van Belgisch oorsprong, speciaal voor kinderen. Zij vonden dat kinderen ook recht hebben op een eigen hair & care collectie, zoals deze ook voor volwassenen bestaat. CIL-LOU werkt met 100% natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen, zoals de eerder genoemde siliconen en parabenen. Zo zijn de producten lief voor het haar en de hoofdhuid van kinderen! CIL-LOU belooft ook dat ze niet prikken in de ogen en dat ze de doorkambaarheid verbeteren. Deze twee laatste beloftes zorgen er natuurlijk voor dat het er in de badkamer een stuk gezelliger aan toe gaat!
De verzorgingslijn bestaat uit verschillende geuren aan shampoos, leave-in sprays (zometeen meer uitleg), wax en eau-de-toilet.

Wist je dat veel merken huidverzorging helemaal niet goed zijn voor je huid? CIl-LOU is dat wel en in deze blog vertellen we je hierover.

CIL-LOU Leave-in spray en Wax

Wij testten de leave-in spray uit en de wax. De leave-in spray is een soort van conditioner die je op handdoekdroog haar sprayt en verdeelt. Je laat deze spray even in werken en hierna kun je de haren makkelijk doorkammen. Je hoeft de spray dus niet uit te spoelen! Hij ruikt super lekker en zorgt voor een mooie glans en dus ook een heerlijke geur.
De wax zit in een handzaam blikje en gebruik je in een kleine hoeveelheid. De wax zorgde ervoor dat ik het kapsel van Siem mooi kon modelleren! Het geeft een mat, stoer effect. Zowel de spray als de wax is dus gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten en dermatologisch getest.

Go or No Go

Ik word blij van de visie van CIL-LOU en het gebruik van natuurlijke ingrediënten. Het ziet er vrolijk en uitnodigend uit door de illustraties en het kleurgebruik. Dit werkt uitnodigend voor de kinderen. De geurbeleving is heel prettig. Van ons krijgen deze producten dan ook een GO.
Je kunt jezelf bij de aanschaf van verzorgingsproducten voor jezelf en je kind(eren) afvragen waarom je niet zou kiezen voor een veilig en gezond alternatief! Waar kies jij voor?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.