Huis & Tuin

Geef je huiskamer een frisse make-over met deze tips!

Is je huiskamer toe aan een frisse start? Of ben je net verhuisd en weet je niet goed hoe je je nieuwe ruimte moet inrichten? Een make-over van je huiskamer kan wonderen doen voor de sfeer in je huis. Met deze tips geef je je huiskamer een frisse make-over waar je helemaal happy van wordt!

Is je huiskamer toe aan een frisse start? Of ben je net verhuisd en weet je niet goed hoe je je nieuwe ruimte moet inrichten? Een make-over van je huiskamer kan wonderen doen voor de sfeer in je huis. Met deze tips geef je je huiskamer een frisse make-over waar je helemaal happy van wordt!

1. Begin met een lege huiskamer

Ja, dat is even wat werk, maar geloof me, dit helpt je enorm! Maak je huiskamer zo leeg mogelijk en ga dan pas opnieuw inrichten. Zo weet je precies wat je hebt én wat je eventueel nog nodig hebt. Als je alles hebt opgeruimd, kun je ook makkelijker schoonmaken. Zo begin je écht aan een frisse, nieuwe look.

2. Kies je kleuren

Kies een paar kleuren die je aanspreken en die goed bij elkaar passen. De kleuren kunnen je helpen om een bepaalde sfeer in je huiskamer te creëren. Wil je bijvoorbeeld een rustige sfeer, kies dan voor rustige kleuren zoals grijs of beige. Wil je een vrolijkere sfeer, kies dan voor vrolijkere kleuren zoals geel of roze.

3. Verf je muren

Een nieuwe verfkleur kan wonderen doen voor de sfeer in je huiskamer. Vergis je trouwens niet in hoe belangrijk goede verf is. Een goedkopere verf moet je al gauw drie of meer lagen aanbrengen, terwijl een goed merk verf in 1 of 2 keer dekkend kan zijn. Persoonlijk werk ik graag met Sikkens muurverf. Deze verf is fijn in gebruik en is kwalitatief erg goed.

Denk goed na over welke kleuren je op je muren zet, want dit is echt bepalend voor de sfeer in de huiskamer. Als je een bepaalde muur eruit wil laten springen, kun je deze een ander kleurtje geven dan de andere muren. Dit maakt de ruimte vaak optisch groter.

Heb je kinderen thuis? Denk dan na of een schrobvaste verf voor jou misschien wel handig kan zijn. Een schrobvaste verf kun je goed schoonmaken; erg fijn als er een ongelukje gebeurt! De Sikkens Alphacryl Pure Mat sf (te maken in allerlei kleuren) is een voorbeeld van zo’n verf die schrobvast is.

4. Kies nieuwe meubels of accessoires

Nieuwe meubels of accessoires kunnen helpen om je huiskamer een nieuwe look te geven. Een nieuwe, grote plant in die ene hoek of een nieuwe zitstoel in de zithoek kunnen al een enorm verschil maken. Ook een schilderij aan de muur kan de ruimte echt een heel ander beeld geven. En dat hoeft echt niet duur te zijn: snuffel eens rond bij de kringloop. Je komt er vaak echte pareltjes tegen.

5. Verander de verlichting

De lampen in de huiskamer kun je ook vervangen als je de sfeer wil veranderen. Een lamp waar het licht doorheeft valt en patronen geeft op het plafond bijvoorbeeld geeft een hele andere sfeer dan een strakke, moderne lamp met halogeentjes.

2.Zorg voor een aangename geur

Ben je klaar met inrichten? Maak het dan helemaal af met een lekker geurtje. Denk aan smeltkaarsjes of een geurdiffuser. Dan kun je echt gaan genieten van je nieuwe huiskamer!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.