Carnaval Gratis uitstapjes en activiteiten

Leuke carnaval spellen voor in de klas of thuis

carnaval spellen klas of thuis
Linda - Go or No Go

Met carnaval kun je allerlei leuke spelletjes verzinnen. Leuke carnaval spellen voor in de klas bijvoorbeeld, of om samen met je kinderen thuis te doen. Of misschien ben je wel jarig rondom carnaval en wil je leuke spelletjes doen op je verjaardagsfeestje. Hierbij een lijst met meerdere leuke carnaval spelletjes en activiteiten met het thema carnaval.

Leuke carnaval spellen voor school of thuis

We gaan er dit jaar weer een echt ouderwets feestje van maken met de kinderen. Met veel leuke spelletjes op school en thuis wordt het weer een feestweek!

#1 Carnavalsbingo maken

Je kunt super simpel een eigen carnavalsbingo maken. Daarvoor hoef je echt niet handig te zijn met Photoshop of wat dan ook; Paint volstaat. Zoek op Google naar 30 leuke carnavalsplaatjes, zoals confetti, verkleedkleren, piraten, clowns en noem maar op. Verwerk 15 plaatjes in meerdere bingokaarten, net zo veel als het aantal kinderen in de klas bijvoorbeeld. Natuurlijk alle plaatjes op een andere plek en op de ene kaart staan weer een paar andere plaatjes dan op de andere. Zo voorkom je dat je hele klas tegelijk bingo heeft.
Zet bij ieder plaatje een cijfer neer, zodat je simpel met balletjes de bingo kunt doen. Wat je ook kunt doen, is alle 30 plaatjes uitknippen en in een zakje doen, en dan steeds een plaatje trekken.

#2 Verkleed challenge

Een verkleed wedstrijdje kun je op allerlei manieren afspreken. Zorg in ieder geval dat je een hele stapel verkleedkleren hebt. Daag de kinderen uit: wie kan de meeste stuks verkleedkleren aan? Diegene met de meeste kleren aan, wint!
Een ander verkleed-wedstrijdje kan zijn: verstop alle verkleedkleren door de klas of door je huis heen. Diegene die als eerste zijn hele carnavalsoutfit (bijvoorbeeld cowboyhoed, jasje, broek en pistool) heeft gevonden én heeft aangetrokken, wint.

#3 Carnaval ganzenbord

Een ganzenbord kun je in iedere versie maken, dus ook gewoon in een carnavalsversie! Je kunt op Pinterest genoeg ganzenborden vinden en daar je eigen stijl van maken met een beetje hulp van Paint. Of natuurlijk wél met Photoshop als je daar handig mee bent. Je kunt voor een carnaval ganzenbord gewoon je eigen regels bedenken. “Oops, je glijdt uit over een stukje confetti en breekt je been. Sla 1 beurt over”. Of “Iedereen is bang voor je, want je bent verkleed als een enge piraat. Ga 10 stappen vooruit”. Niet te moeilijk denken; alles is goed!
Ben je handig met knippen en plakken en vind je het ook leuk? Maar een levensgroot ganzenbord zodat je het op de grond kunt spelen.

#4 Knutselen voor carnaval

Voor de kinderen die het leuk vinden om met hun handen bezig te zijn, kun je lekker gaat knutselen. Mooie papier-maché maskers maken of leuke versiersels voor de carnavalsoptocht. Op internet zijn onwijs veel knutsels voor carnaval te vinden, dus zoek even rond en je zit in no time bomvol ideeën.

#5 Ezeltje prikje met een clown

Van alle carnaval spellen is dit wel een van de klassiekers. Maak op een groot bord een clown. Zijn ogen, pruik, hoed en smink; alles zodat het een echte clown is. Alleen de neus laat je eraf, want die mogen de kinderen er op gaan prikken, met een blinddoek natuurlijk. Om het makkelijk te houden knip je gewoon een aantal rondjes uit een rood vel papier, zo heb je meteen wat reserve clownsneuzen. Door de rode neusjes doe je een punaise heen en de kinderen krijgen een blinddoek om. Vervolgens mogen ze proberen de clownsneus op de juiste plek op het bord te prikken. Een alternatief voor kleinere kinderen is de punaise vervangen door klittenband.

#6 Carnaval sjoelen

Sjoelen is nou eenmaal een leuk spel en altijd als het er staat, gaan kinderen er mee aan de slag. Je kunt het gewone sjoelen omtoveren in carnavals sjoelen door iedere sjoelsteen te versieren met een carnavalsplaatje. Als je daar geen zin in hebt, dan houd je gewoon de gewone sjoelstenen maar plak je leuke carnavalsplaatjes op de puntentelling (dus waar je sjoelsteen doorheen moet).

#7 Boter kaas en eieren carnaval

Knip plaatjes uit van twee verschillende soorten clowns. Eventueel kun je ze plastificeren, om ze wat steviger te maken. Je maakt een of meerdere platen met hierop het boter kaas en eieren raster en klaar ben je! Dit spelletje leg je op tafel neer en de kinderen kunnen er boter kaas en eieren op spelen. In carnavalssfeer.

#8 Vang de ballon

De kinderen staan in een cirkel en er is een ballon opgeblazen. Het kind met de ballon in zijn of haar handen gooit de ballon omhoog en roept dan de naam van het kindje die de ballon moet vangen. Als hij hem gevangen heeft, mag hij de ballon weer omhoog gooien en iemand roepen. Niet gevangen? Dan mag het kindje gaan zitten. Diegene die als laatste over blijft, heeft gewonnen.

#9 Ballonnenrace

Alle kinderen moeten een ballon tussen hun knieën klemmen en een parcours afleggen. Een variant erop is om de ballon tussen de buiken van twee kinderen te laten klemmen. Hectisch spel, dus alleen doen als de kinderen ook ‘lekker los’ mogen gaan.

#10 Carnavalsquiz

Een leuke carnavalsquiz kun je maken door foto’s te bewerken en ze in carnavalsstijl te maken. Dit kun je met Photoshop doen, maar ook hier gebruik ik lekker simpel Paint voor. Maak clownsgezichtjes over de gezichten van de kinderen heen. In teams kunnen de kinderen raden wie er op de foto staat. Hoe hoger de leeftijd van de kinderen, hoe lastiger het je kunt maken.
Een andere manier van een fotoquiz is kleine clowntjes verstoppen op een foto. Je zet de foto op het digiboard en diegene die als eerdere het clowntje in de foto ziet, heeft een punt. Of natuurlijk helemaal in stijl; een kleine Wally (van Waar is Wally) ergens in de foto verstoppen.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Carnavals spellen op Pinterest bewaren ♥

Tot zover het overzicht van leuke carnaval spellen voor kinderen, voor in de klas of voor thuis.
Ken jij zelf leuke carnaval spellen voor kinderen, laat het me dan hieronder in de comments weten!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.