Inspiratie

5 tips om jouw goede voornemen om af te vallen te behalen

Wij helpen jou graag op weg met onderstaande tips om jouw goede voornemens dit jaar rond afvallen vol te houden, en jouw doelen te behalen.

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat veel mensen komend jaar weer aan de slag gaan met hun goede voornemens. Afvallen en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl is nog altijd een van de meest gemaakte goede voornemens. Heb jij ook ieder jaar als doel om wat gewicht kwijt te raken? Vaak kom je een paar weken na het opstellen van dit doel tot de conclusie dat het niks wordt en geef je net zo makkelijk weer op. Wij helpen jou graag op weg met onderstaande tips om jouw goede voornemens dit jaar wél vol te houden, en jouw doelen te behalen.

Volg een passend dieet

Afvallen is eigenlijk heel simpel (tenzij er een medische reden is waardoor afvallen moeilijker gaat). Je moet minder calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt. Het is daarom belangrijk dat je op zoek gaat naar een passend dieet. Er zijn veel verschillende diëten waar je uit kunt kiezen. Het keto dieet is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid in populariteit. Dit komt omdat je bij dit dieet de inname van koolhydraten drastisch verminderd. Koolhydraten zijn voedingsstoffen die bij weinig beweging omgezet worden in vet. Door het keto dieet te volgen krijg jij weinig koolhydraten binnen waardoor je gemakkelijker zal afvallen.

Ga op zoek naar een sport die je écht leuk vindt

Het vinden van een passend dieet is de eerste stap. Om echt succesvol af te kunnen vallen is sporten ook ontzettend belangrijk. Het ‘probleem’ met sporten is vaak dat mensen het simpelweg niet zo leuk vinden. Wanneer je iets doet wat je eigenlijk niet leuk vindt, wordt het moeilijk om het op de lange termijn vol te houden. Het is daarom ontzettend belangrijk om iets te vinden wat bij jouw past en wat je écht leuk vindt. Doe eens een proefles bij de sportschool, tennis of volleybal. Maar het kan ook dat jij het veel fijner vindt om zelf te sporten vanuit huis. Er zijn genoeg abonnementen die je tegenwoordig kunt afsluiten om vanuit huis voor de tv te sporten. Vergeet ook niet dat lekker een stuk wandelen ook al ontzettend goed is. Ook nog eens super gezellig wanneer je samen met een vriend/vriendin gaat.

Stel tussentijdse doelen

Voordat je begint met afvallen stel je waarschijnlijk een einddoel. Het probleem met een einddoel is dat het vaak groots en overweldigend aan kan doelen. Het kan daardoor gebeuren dat je er eerder mee stopt omdat het onbereikbaar voelt. Het is daarom aan te raden om tussendoelen te stellen. Stel het einddoel is aan het einde van het jaar 15 kilo af te vallen. Dan betekent dat eigenlijk 1,25 kg afvallen per maand. Klinkt al heel anders toch?  

Beloon jezelf

Jazeker! Wanneer je een tussendoel haalt of bijvoorbeeld op de helft van je afvalreis zit, mag je jezelf best eens belonen. Probeer er wel voor te waken dat je jezelf niet gaat belonen met eten. Je kunt jezelf ook op andere manieren belonen. Bijvoorbeeld met een heerlijke massage of die super leuke nieuw tas die je al heel lang wil hebben.

Doe het samen

Alleen is ook maar zo alleen. Wanneer je een partner, familielid of vriend/vriendin hebt die samen met jou deze uitdaging wil aangaan kan dat ontzettend motiverend werken. Je kunt elkaar door de moeilijke momenten slepen en elkaar aanmoedigen wanneer nodig. Samen is een stuk leuker dan alleen! 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.