Huis & Tuin

4 tips voor een veilige badkamer

In deze blog lees je daarom 4 tips voor een kidsproof badkamer, zodat je kinderen lekker kunnen spelen en douchen op een veilige manier

Het is heerlijk om te zien dat je kids genieten van een fijne douche of een lekker bad, maar het is wel belangrijk dat dit veilig wordt gedaan. In deze blog lees je daarom 4 tips voor een kidsproof badkamer, zodat je kinderen lekker kunnen spelen en douchen op een veilige en verantwoorde manier.

  • #1. Opbergen

Het klinkt misschien erg logisch, maar allereerst is het belangrijk dat je al jouw eigen producten, zoals glazen potjes, medicatie en parfum op een hoge plank plaatst. Om het zo veilig mogelijk op te bergen kun je voor een dichte, hoge kast kiezen. Hierdoor staan de items niet alleen veilig, maar het staat ook nog eens opgeruimd. Perfect voor alle badkamers!

#2. Antislip

Kinderen hebben vaak een heerlijke energie. Ze stuiteren op en neer en vooral na het douchen is er een grote kans op uitglijden… zorg er daarom voor dat je in de badkamer goede antislip matten hebt liggen! Hierdoor is er geen angst meer dat je kinderen zullen uitglijden.

#3. Inloopdouche

Met een gezin is een inloopdouche geen overbodige luxe. Het is namelijk heel fijn om samen met je kleintje te kunnen douchen zonder dat je over obstakels heen hoeft te gaan. Het is daarom veilig, je kan meerdere kinderen onder de douche zetten én je kan er zelfs een babybadje in plaatsen. Het leuke hieraan is dat het ook past bij de badkamertrends van nu.

#4. Krukje

Vooral wanneer je kinderen de leeftijd van 2/3 jaar zijn gepasseerd krijgen ze een sterke eigen wil. Op deze leeftijd willen ze vaak zelf alles doen en om dit zo veilig mogelijk te doen in de badkamer kun je het beste een krukje plaatsen. Hierdoor kunnen ze zelf in de spiegel kijken en de tanden poetsen zónder op meubels te hoeven klimmen.

#5. Opgeruimd

Naast alle bovengenoemde punten is het ook heel belangrijk om de badkamer opgeruimd te houden. Hierdoor kan niemand struikelen over producten of accessoires die op de grond liggen. Zorg dat je overal een vaste plek hebt voor je items en ruim dit altijd op nadat je iets hebt gebruikt. Tip: Zorg voor mooie manden waar ook het speelgoed van de kinderen in kan liggen. Op die manier kunnen ze ermee spelen als ze in bad of onder de douch zitten, maar wordt het ook weer mooi opgeborgen als ze hier klaar mee zijn.

Welke tips ga jij meenemen? Succes met het veilig maken van jouw badkamer!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.