Inspiratie

Wat is EPDM en wat zijn de voordelen?

EPDM is een materiaal dat men gebruikt als dakbescherming. EPDM is een soort rubber dat het dak goede bescherming biedt.
Linda - Go or No Go

EPDM is een materiaal dat men gebruikt als dakbescherming. EPDM is een soort rubber dat het dak goede bescherming biedt. Het is dan ook één van de beste materialen om een dak mee te bedekken en dat heeft verschillende redenen. Wat is EPDM precies en wat zijn de voordelen? We leggen het je uit in dit artikel.

Wat is EPDM?

EPDM staat voor ethyleen-propyleen-dieen-monomeer en is een rubbersoort die men gebruikt als dakbedekking. Het heeft een hoge elasticiteit, waardoor EPDM dakbedekking aanbrengen erg gemakkelijk is. EPDM wordt dus gebruikt als dakbescherming, maar bijvoorbeeld ook voor vijvers, gevelbekleding of in de auto-industrie. EPDM heeft dan ook vele voordelen die wij hieronder verder voor je toelichten.

Lange levensduur

EPDM staat erom bekend dat het een lange levensduur heeft voor een dakbedekking. Gemiddeld genomen is de levensduur van EPDM zo’n vijftig jaar. Doordat deze dakbescherming zo lang meegaat, is dit ook een erg duurzame optie. Daarnaast heeft EPDM ook nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Wanneer het wel kapot gaat, is het makkelijk te herstellen met zelfklevende folie.

Goede bescherming

Dakbescherming dient het dak tegen alle weersomstandigheden te beschermen. In Nederland is het weer soms erg verraderlijk. EPDM beschermt het dak tegen regen, vorst en hoge temperaturen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het Midden-Oosten of in de Alpenlanden wordt EPDM gebruikt. Dat bewijst dat EPDM beschermt bij iedere weersomstandigheid, wat een groot voordeel is.

Gebruiksvriendelijkheid

Het is prettig wanneer een dakbedekking gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm is. Bij EPDM dakbescherming is dat zeker het geval. EPDM is redelijk gemakkelijk aan te leggen en hoeft niet gebrand te worden in tegenstelling tot veel andere dakbeschermingen. Hierdoor is er dus ook geen brandgevaar. Ook na het plaatsen kijk je weinig om naar het onderhoud. Mossen en algen groeien hier niet snel, wat een prettige bijkomstigheid is.

Geschikt voor renovatie

Ondanks dat EPDM een lange levensduur heeft, is dit rubber erg makkelijk te renoveren mocht dit nodig zijn. De bestaande, versleten roofing op het dak hoeft niet verwijdert te worden bij renovatie. Hierdoor bespaar je een hoop kosten. De nieuwe EPDM-folie wordt namelijk aangebracht op de bestaande roofing.

Milieuvriendelijk

Tenslotte is een groot voordeel van EPDM dakbescherming dat het milieuvriendelijk is. Sterker nog, EPDM is één van de meeste duurzame dakbedekkingen. Dit komt doordat EPDM een erg lange levensduur heeft en makkelijk te recyclen is. Ook doordat EPDM zonder branding wordt aangelegd, is deze keuze voor dit materiaal een stuk milieuvriendelijker dan andere dakbedekkingen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.