Inspiratie

Tips voor een tweede auto in het gezin

Misschien herken je het wel: je hebt samen met je partner een auto en die delen jullie. Maar met een gezin is een tweede auto toch fijn.

Misschien herken je het wel: je hebt samen met je partner een auto en die delen jullie. Dat zal prima gaan, maar wanneer er gezinsuitbreiding komt, dan is een tweede auto toch wel érg fijn. Er zijn echter een aantal dingen waar je op moet letten als je een tweede auto aanschaft. In dit blog geef ik je een aantal tips.

Een tweede auto: Klein of groot?

Als je een tweede auto aanschaft, moet je je natuurlijk wel afvragen wat je nu écht nodig hebt. Heb je echt een groter model auto nodig, bijvoorbeeld voor een grote kinderwagen of andere spullen? Of is een kleine auto, waar een compacte kinderwagen of buggy in kan? Als je kiest voor een kleinere auto, dan kun je denken aan een Suzuki Swift, een Mini Cooper of bijvoorbeeld de Volkswagen Polo. Allemaal fijne en leuke auto’s en niet te groot.

Tweedehands of nieuw?

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kosten van een tweede auto. Een nieuwe auto is natuurlijk vele malen duurder dan een tweedehands auto, maar een tweedehands auto kan, met een beetje pech, wel problemen met zich meebrengen. Het kan helpen om bij een vertrouwde garage bij je in de buurt de auto aan te schaffen. Vaak krijg je ook enkele maanden garantie als je je auto bij een garage koopt. Iets wat je niet hebt als je de auto via een particulier koopt.

Een goede autoverzekering

Als je een tweede auto aanschaft, is het ook belangrijk om naar de autoverzekering te kijken. Sommige verzekeringen verhogen namelijk de premie als je een tweede auto aanschaft. Check daarom altijd even de voorwaarden van je verzekering en bereken vooraf de kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je dient je auto minimaal WA te verzekeren en daarbij kun je natuurlijk zelf kiezen wat je nog meer wil verzekeren.

Diesel, benzine of gas?

Tot slot is het ook belangrijk om na te denken over hoe je je tweede auto gaat gebruiken. Ga je hem gebruiken voor woon-werkverkeer, als boodschappenautootje of voor autovakanties? Als je je auto gaat gebruiken voor woon-werkverkeer, kijk dan even naar het aantal kilometers. Het kan bij veel kilometers namelijk ook interessant zijn om een dieselauto of een auto op lpg te kopen. Houd hierbij wel ook weer rekening met de autoverzekering die hoger kan uitvallen bij bijvoorbeeld een auto op lpg.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en dat je binnenkort een tweede auto in huis haalt!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.