Inspiratie

Tips om bijlesgever op een basisschool te worden

Learn what is an elementary school tutor and how to become one - Tips om bijlesgever op een basisschool te worden

Wat een belangrijke en vooral ook fijne baan kan werk bijles basisschool zijn! Bijlesgevers helpen niet alleen obstakels voor academisch succes weg te nemen, maar ze dienen ook als educatieve rolmodellen, maken leren leuk en leren belangrijke vaardigheden aan bij kinderen, zoals wiskunde, wetenschap en lezen. Hoewel bijles geven moeilijk kan zijn, kan het ook helpen een groot verschil te maken in het leven van een kind.

Wat is de rol van een basisschool tutor?

Je belangrijkste taken als bijlesgever op een basisschool zijn het helpen van jongeren bij het verwerven van kennis en begrip van tal van disciplines. Je verantwoordelijkheden kunnen variëren, afhankelijk van de vaardigheden van het kind of wat het leert. Je kunt helpen met huiswerk, studiegewoonten en de ontwikkeling van zelfvertrouwen. Een tutor in het basisonderwijs kan zich richten op één onderwerp, zoals wiskunde, Engels of aardrijkskunde, of de vereisten halen om bijles te geven in alle vakken. Je kunt één-op-één met een leerling werken of hem helpen in een groepsomgeving. Je kunt werken via een bijlescentrum of als bijlesgever bij het kind thuis.

Hoe word je bijlesgever op de basisschool?

Je moet een diploma van de middelbare school of gelijkwaardig hebben en slagen voor een antecedentenonderzoek om bijles te kunnen geven op een basisschool. Sommige functies vereisen bovendien dat tutoren een bachelordiploma in onderwijs of het gebied van tutoring hebben, evenals ervaring in het werken met jonge kinderen.
Je kunt ook contact opnemen met basisscholen in je buurt, zodat je kunt navragen wat hun vereisten zijn.
Sommige scholen kunnen tutors nodig hebben om vroege lezers te helpen vaardige lezers te worden, of om worstelende leerlingen te helpen met het verbeteren van hun leesvermogen. Veel instellingen bieden een korte training aan voor tutoren.
Het is niet noodzakelijk om gecertificeerd te worden door organisaties zoals de American Tutoring Association, maar het kan wel helpen zodat je je vaardigheden kunt onderbouwen.

Wees meelevend en geduldig

Een van de belangrijkste kwaliteiten van een goede bijlesgever is geduld. Geduld gaat gepaard met een zorgzame en empathische persoonlijkheid. Kinderen op de basisschool kunnen moeite hebben zich te concentreren op moeilijke of zware stof. Ze kunnen bang zijn of denken dat ze het onderste uit de kan moeten halen om jou tevreden te stellen. Door een zachtaardige en sympathieke houding aan te nemen, zullen leerlingen zich meer op hun gemak voelen, waardoor ze de stof die je presenteert gemakkelijker kunnen opnemen.

Positief benaderen

Het vergroten van het zelfvertrouwen van de leerling kan hem helpen zijn doelen te bereiken en een gevoel van zelfredzaamheid bij hem te ontwikkelen. Door een positieve benadering van de bijlessen zal de leerling zich enthousiaster voelen over uw bijlessen, waardoor hij met meer succes kan leren. Volgens de National Association of School Psychologists kan het complimenteren van de inspanningen van de leerling, het luisteren naar zijn gevoelens en frustraties, en het creëren van mogelijkheden om iets te bereiken allemaal helpen om het gevoel van eigenwaarde van de leerling te vergroten. Houd de prestaties van uw leerling bij door een kaart met gouden sterren of andere stickers te gebruiken, dit motiveert enorm!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.