Verre reizen

Rondreis Marokko met kinderen: Go or No Go?

Ben je toe aan een vakantie in het buitenland? Een bestemming met een andere cultuur, een fijn klimaat en veel mooie natuur? Komt Marokko ook in jouw gedachten op? Afgelopen herfstvakantie ging Evy van Reisblog Reisjevrij.nl met haar gezin naar Marokko. Twee koffers, twee peuters, twee inklapbare autostoelen en tweemaal handbagage. Is een rondreis Marokko een go or no go met kinderen?

Is Marokko veilig?

Of Marokko veilig (genoeg) was voor een reis met onze twee kostbare deugnieten vroeg ik me ook af. Online las ik alleen maar positieve berichten en zelf heb ik dit ook zo ervaren. Wij hebben ons altijd veilig hebben gevoeld en niets naars hebben meegemaakt. De mensen zijn echt heel vriendelijk en erg gesteld op kinderen! Ik was een beetje bang dat wij veel lastiggevallen zouden worden door bedelaars of opdringerige verkopers, maar dit viel mij reuze mee! Natuurlijk werden we dagelijks benaderd, maar na 1x ‘no’ waren ze ook weg. Totaal niet opdringerig.

Een bestemming met een fijn klimaat en veel natuur? Wat dacht je van Marokko? Is een rondreis Marokko een go or no go met kinderen?

Hoe zijn de accommodaties

In Marokko kun je alle kanten op. Zo zijn er rondom Marrakech veel luxe all inclusive Marrakech resorts die zich echt richten op gezinnen met kinderen. Deze resorts liggen vaak wat buiten Marrakech. Wij hebben steeds gekozen voor een tradionele riad. Dit is een typisch Marokkaans huis in de oude binnenstad van een stad met een mooie binnenplaats of -tuin. Qua faciliteiten zijn deze riads niet echt gericht op gezinnen met jonge kinderen, maar de meeste hotels hebben we een babybedje. Een kinderstoel of verschoonplekje hoef je niet zo snel te verwachten. Lees hier meer over alle bezienswaardigheden in Marrakech.

Eten en drinken

Wij gingen twee keer per dag uit eten met onze peuters van 2 en 3,5 jaar. De Marokkaanse keuken was persoonlijk niet echt ons ding. Ook de kinderen wilden vaak niets proeven (maar dat doen ze thuis ook niet haha). In de restaurants waren ze wel erg kindvriendelijk en maakten ze soms speciaal patatjes voor onze kids! Verder hoef je in de restaurants geen speciaal kindermenu, kleurpotloden, kinderstoel of verschoonplekje te verwachten.

Een bestemming met een fijn klimaat en veel natuur? Wat dacht je van Marokko? Is een rondreis Marokko een go or no go met kinderen?

Rondreis Marokko met een eigen huurauto

Wij maakten een roadtrip van noord naar zuid met een eigen huurauto. In twee weken tijd legden wij 800 km af en dit was echt prima te doen met onze kids. Concreet hadden wij 4 reisdagen die gemiddeld steeds 3,5 uur duurden. Voor ons was dit een ideaal reistempo. Online vind je veel reisroutes door Marokko, zoals deze klassieke roadtrip Marokko, maar daarbij ligt het reistempo vrij hoog voor jonge kinderen! Ook reis je bij de klassieke route heel veel door het Atlasgebergte. Indien je kind snel wagenziek wordt, is dit wel iets om rekening mee te houden.

Wat is er te doen voor kinderen?

Marokko is niet super gericht op kinderen. In sommige steden vind je wel een speeltuintje en ook bij sommige tankstations kunnen de kinderen even spelen. Echter is er in Marokko genoeg te doen voor kinderen: zwemmen in het hotel of aan het strand, lekker rondwandelen en kijken, spelen met Sahara zand…

Dus is een rondreis Marokko een GO?

Ja zeker! Wij vonden het een top bestemming. De Marokkaanse bevolking is super kindvriendelijk en dat maakt je vakantie ook een stuk fijner. Omdat onze kinderen nog zo jong waren, gingen ze overal mee naar toe en vonden ze veel interessant. Meestal planden we in de ochtend een activiteit voor ons en hadden we de middag alle aandacht voor de kinderen (in het zwembad). Wij gaan zeker nog eens terug om meer van het land te ontdekken!

Een bestemming met een fijn klimaat en veel natuur? Wat dacht je van Marokko? Is een rondreis Marokko een go or no go met kinderen?

Lees ook: Vietnam met kinderen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.