10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game Review } | Pokémon Violet / Scarlet (Nintendo Switch)

De Nijhofjes

Een nieuw deel in de Pokémon serie: Pokémon Violet / Scarlet. Moet ik nog verder schrijven of weet je het al en is de keuze al lang gemaakt om dit spel te kopen? Mocht dit niet het geval zijn, ga ik voor de zekerheid proberen om je nieuwsgierig te maken naar dit nieuwe deel. Of juist je mening te veranderen en dit spel niet te kopen. Er valt namelijk genoeg nieuws te ontdekken en vangen! Maar of dat het allemaal waard is? Lees snel verder…

Pokémon: bekend van vroeger

In 1998 kwamen in het westen van de wereld de eerste delen uit van de Pokémon games, genaamd Red en Blue. In datzelfde jaar kwam ook de tekenfilmserie uit. Nu in 2022 loopt de tekenfilm serie nog steeds (nog even dan, want onlangs is dan toch echt het laatste seizoen aangekondigd!) en blijven de games maar komen. Ook zijn er natuurlijk films gemaakt. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid speelgoed en andere merchandising. Oh ja, en een kaartspelletje waarbij de duurste kaart voor 5.275.000 dollar gekocht is.

Pokémon Violet / Scarlet: 1 spel in 2 jasjes

Zoals gebruikelijk in traditionele Pokémon games wordt een spel in 2 versies uitgebracht. Dat betekent dat het eigenlijk 2 keer hetzelfde spel is, maar in de ene versie kun je een paar andere Pokémon vangen en andersom in de andere versie. Met de huidige generatie Pokémon gaat dat iets verder dan vroeger, want je hebt nu ook verschillende uiterlijken van dezelfde Pokémon. Aangezien je alle Pokémon wilt verzamelen ben je dus afhankelijk van het ruilen van Pokémon met anderen. Gelukkig is dat tegenwoordig een stuk makkelijker met behulp van internet. Vroeger moest je geluk hebben dat iemand in je omgeving of op school ook een Gameboy color had met een andere versie dan jouw Pokémon Red of Blue, en dan moest 1 van jullie ook nog de speciale kabel hebben om de 2 Gameboy’s te verbinden. Die goede oude tijd…

Een nieuw deel in de Pokémon serie: Pokémon Violet / Scarlet. Moet ik nog verder schrijven of heb je je keuze al gemaakt? Lees onze review!

Weer opnieuw alles vangen?

Voor de meeste onder ons zijn we als kind of als ouder wel in aanraking geweest met Pokémon. De magie van het verzamelen van deze wezens blijft voor velen een aantrekkingskracht. Dus ja, gewoon weer verzamelen! Want in deze nieuwe game gaat dat nog makkelijker dan vroeger. In plaats van rond te lopen door hoog gras waarbij je niet wist welke Pokémon je ging tegenkomen zie je nu wilde Pokémon rondlopen in de natuur. Dat maakt het zoeken naar die ene Pokémon een stuk makkelijker.

Een grote wereld

In tegenstelling tot eerdere delen ben je volkomen vrij om te gaan en staan waar je maar wilt in een gigantische open wereld. Waar je vroeger van stad naar stad moest lopen via vooraf gestelde routes kun je nu gelijk overal heen lopen of rijden. Gedurende het spel ontdek je plekken waar je gelijk heen kunt reizen nadat je hier 1 keer geweest bent, maar ook meer vaardigheden om op plekken te komen zoals vliegen en springen en zwemmen.

Een nieuw deel in de Pokémon serie: Pokémon Violet / Scarlet. Moet ik nog verder schrijven of heb je je keuze al gemaakt? Lees onze review!

3 opdrachten in Pokémon Violet

In het spel heb je eigenlijk 3 verhaallijnen door elkaar heen lopen. Er is een persoon die je helpt met het zoeken naar speciale grote Pokémon die, na het verslaan, je een upgrade geven aan je vervoer. Je moet (natuurlijk) Gymleaders verslaan om zo alle speldjes te verzamelen en er voor te zorgen dat alle Pokémon naar je blijven luisteren ongeacht hun level. Wanneer je Pokémon te hoog level heeft kan het zijn dat die niet meer gehoorzaamd. En dat maakt het vechten erg lastig. En als laatste het je Team Rocket… uhhh Team Starr heet dat in deze versie. Met een iets andere achtergrond als de originele slechteriken. Er is dus genoeg te doen!

Een nieuw deel in de Pokémon serie: Pokémon Violet / Scarlet. Moet ik nog verder schrijven of heb je je keuze al gemaakt? Lees onze review!

Online vrienden

Met behulp van het internet is het ruilen en vechten met je Pokémon makkelijker dan ooit. Je kan via forums of social media genoeg Pokémonfans vinden. Het leukste blijf ik zelf de Wonder ruil vinden. Het is niet anders dan een Pokémon aanbieden aan het systeem en die zoekt een wildvreemde. Je krijgt zonder te weten wat iemand anders aanbiedt een Pokémon terug. Geen idee dus wat je ontvangt! Meestal stelt het niet veel voor, maar soms… dan krijg je een hele zeldzame. En dat maakt veel goed.

Een nieuw deel in de Pokémon serie: Pokémon Violet / Scarlet. Moet ik nog verder schrijven of heb je je keuze al gemaakt? Lees onze review!

Onmogelijk?

Pokémon Violet / Scarlet lijkt bijna onmogelijk om uit te spelen. Het is maar hoeveel tijd je wilt steken in het trainen en vangen van je Pokémon. En dan nog online tegen anderen vechten. Voor vele trainers is 100 uur in dit spel steken geen enkel probleem.

Een nieuw deel in de Pokémon serie: Pokémon Violet / Scarlet. Moet ik nog verder schrijven of heb je je keuze al gemaakt? Lees onze review!

Go or No Go

Pokémon Violet / Scarlet krijgt een mega GO. Alles is zo goed gedaan in de nieuwste verslaving… uhhh versie van Pokémon dat hier vele uurtje in gaan zitten. Van rond lopen tot het zoeken naar die ene Pokémon die verstopt zit in een geheime grot. Er is zo veel te doen!

Pokémon Violet / Scarlet Facts


Lees ook onze vorige game review van Pokémon: Pokémon Legends Arceus

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.