Huis & Tuin

Opbergoplossingen voor de kinderkamer

De kinderkamer moet de eerste plek zijn waar je kind zich groot voelt. Hier slaapt, speelt en leert je kind, opbergoplossingen zijn onmisbaar

De kinderkamer moet de eerste plek zijn waar je kind zich groot voelt. Hier slaapt, speelt en leert je kind. Hier brengt je kind ook de eerste jaren van zijn of haar leven door, dus is het belangrijk om een ruimte te creëren die zo perfect mogelijk is. Opbergruimte voor de kinderkamer is een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het ontwerpen van je kinderkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote opbergruimte onder de kinderbedden.

Er zijn ontzettend veel kinderbedden te koop waarbij de lattenbodem omhoog kan en de spullen hieronder opgeborgen kunnen worden. De spullen zijn op deze manier niet direct zichtbaar. Het is belangrijk om hier vooraf rekening mee te houden. Als je niet genoeg opbergruimte hebt voor je spullen, kan dat later namelijk problemen opleveren. Eén manier om dit te doen is door opbergoplossingen voor de kinderkamer te kiezen die alles georganiseerd houden en gemakkelijk te vinden zijn wanneer je het nodig hebt.

Opberglades onder het bed

De meest gebruikelijke manier om speelgoed en kleding op te bergen is in lades onder het bed. De opslagruimte is gemakkelijk toegankelijk en je kunt het gebruiken voor alles van speelgoed tot extra dekens of kleding. De meeste kinderbedden hebben opbergruimte onder het bed. Als je kind zo’n bed in zijn of haar kamer heeft, kan je overwegen er nog wat ruimte onder te maken, waardoor het bed hoger komt te staan. Het idee is dat kinderen graag in hun bed klimmen en dus blij zijn als ze iets anders kunnen gebruiken, zoals een voetenbankje of trapje.

Ruimte onder een hoogslaper of halfhoogslaper

Als je een relatief kleine kinderkamer hebt, met weinig vloerruimte, is het misschien mogelijk om je meubels in een ruimte onder het hoogslaper of halfhoogslaper te plaatsen. Er zijn veel redenen om voor een hoogslaper te kiezen. Een hoogslaper biedt meer ruimte onder het bed en kan een kleine slaapkamer groter doen aanvoelen. Er zijn ook hoogslapers met ingebouwde opbergruimte, wat perfect is voor het opbergen van speelgoed en boeken in de kinderkamer.

Meerdere kinderen

Als je een tweeling hebt of een ander kind dat een slaapkamer deelt met één broer of zus, kun je overwegen meer vloeroppervlak te creëren in de kinderkamer. Als twee kinderen een slaapkamer delen, kies dan voor twee hoogslapers in plaats van een stapelbed. Zo hebben ze de meeste bewegingsruimte en kunnen ze zich comfortabeler voelen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.