Inspiratie

Je dak onderhouden? Hier moet je op letten

Je dak onderhouden? Hier moet je op letten
Linda - Go or No Go

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van je woning. Dit dak beschermt je tegen regen, tegen kou en tegen andere weersomstandigheden. Ook is het dak grotendeels bepalend voor de uitstraling van je woning.

Wil je zo lang mogelijk genieten van de fraaie uitstraling van je dak? Of wil je dat het dak jarenlang in de beste conditie blijft? In beide gevallen is het zaak om je dak goed te onderhouden.

Voor het onderhouden van je dak heb je twee mogelijkheden:

Om meerdere redenen is het aan te raden om een dakdekker in te huren:

 • Een dakdekker beschikt over alle benodigde hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld nodig om de veiligheid te waarborgen.
 • Een dakdekker beschikt over veel kennis. Voor het onderhouden van een dak is nu eenmaal veel kennis benodigd. Zodra je een goede dakdekker inschakelt, ben je verzekerd dat hij/zij over alle benodigde kennis beschikt.
 • Een dakdekker levert het beste resultaat af. Indien je een goede dakdekker inhuurt, ben je van het beste resultaat verzekerd. En dat betekent dat je jarenlang van je goed onderhouden dak kunt genieten.

Wat moet er precies aan je dak gebeuren?

Wil je graag je dak goed laten onderhouden? Dan moet je even goed nagaan wat hiervoor benodigd is. Heb je bijvoorbeeld een rieten dak? Dan is het van belang dat dit riet regelmatig goed behandeld wordt. Heb je dakpannen op je woning liggen? Dan is het van belang dat deze dakpannen regelmatig goed schoongemaakt worden.

Het soort onderhoud is dus per dak verschillend. Dit heeft met het soort dakbedekking te maken, maar ook met het soort dak. Een puntdak behoeft ander soort onderhoud dan een plat dak.

Periodiek onderhoud

Het is aan te raden om voor periodiek onderhoud te kiezen. Hiermee weet je zeker dat het dak in de juiste conditie blijft. Je verkleint hiermee de kans op lekkages en daarmee vergroot je het wooncomfort in je woning.

Verder behoud het dak hiermee zijn fraaie uitstraling. Indien bijvoorbeeld riet of dakpannen gaan verkleuren, is dit van grote invloed op de uitstraling van je woning. Kies ook om deze reden voor periodiek onderhoud.

Investering

Wil je je dak door een goede dakdekker laten onderhouden? Dan moet je uiteraard hier het nodige geld voor vrijmaken. Een dakdekker is een ware vakman en dat brengt een bepaald prijskaartje met zich mee. Het is hoe dan ook aan te raden om deze investering te doen:

 • Door je dak goed te laten onderhouden, voorkom je problemen. Zodra er sprake van een probleem is, ben je vaak veel verder van huis.
 • Door je dak goed te laten onderhouden, vermeerder je de waarde van je woning. Veel mensen hechten veel belang aan goed dak onderhoud. En dat is goed te begrijpen.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  Richard
  13 januari 2023 at 13:03

  Inderdaad verstandig om een specialist in te huren. Wij hadden ook last van daklekkage en we konden het probleem niet zelf oplossen. Daarnaast is het ook goed om iemand in te schakelen die verstand heeft van jouw dak.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.