10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews Sporten

{ Game Review } | Let’s Dance 2023: We gooien de heupjes los!

Linda D

Heb jij ook de nodige pepernoten, speculaas en chocoladeletters achter de kiezen? Dan weet ik voor het hele gezin de perfect oplossing om lekker in beweging te blijven tijdens de donkere wintermaanden. Gegarandeerd lachen, dansen en zweten! De nieuwe JUST DANCE is namelijk uit! Just Dance 2023 edition is aan! Wij testten hem uit..

Just Dance!

Er was eens een tijd waarin wij heel veel lol beleefde met Just Dance. Dat dateert uit een tijdperk van de allereerste versies Just Dance, want op een bepaald moment kon deze gameconsole niet meer aangesloten worden op de nieuwe televisie. Dit gaat namelijk om een van de eerste WII modelletjes.
Sinds anderhalf jaar is onze zoon trotse bezitter van een Nintendo Switch en wordt er weer volop gespeeld. En, sinds kort dus ook weer gedanst!
Sowieso mega gezellig, want het hele gezin kan mee doen en leeftijd speelt geen rol. Zo danst ons kleine meisje van 1 jaar ook lekker mee.

Lekker dansen

Just Dance is een dansspel waarbij je op bekende nummers een choreografie na doet. Een choreografie die je kunt volgen op het scherm en zodoende kunt imiteren. Door middel van de joy-con die je in je hand houdt, meet het spel in hoeverre het identiek is aan de bewegingen op het scherm. Daaropvolgend wordt dit “gewaardeerd” met sterren. Hoe meer sterren en complimentjes je ontvangt, hoe beter je het dus doet! Zo kun je telkens je score verbeteren en jezelf uitdagen.

Lekker los op allerlei artiesten (en nog veel meer met Just Dance+)

Bij de aankoop van dit spel ontvang je een code, die je kunt activeren in de store. Daarmee heb je de basisgame van Just Dance 2023 in handen. Deze basisgame bevat zo’n 40 nummers. Je kunt daarmee los gaan op bijvoorbeeld “Vleugels van K3” en op “Physical van Dua Lipa”.
Voor ons is deze gevarieerde selectie aan nummers toereikend op dit moment. Maar voor de echte fanatiekelingen is er Just Dance+. Dit is een abonnement waarbij je toegang krijgt tot zo’n 150 extra nummers. De kosten voor dit abonnement komen op jaarbasis op circa 25 euro uit. Samen met de aankoopprijs van het basisspel kom je hiermee op circa 60 euro uit. Een gemiddelde prijs voor een regulier Switch spel. Overigens heeft Ubisoft aangekondigd dat het aanbod gedurende het jaar groter zal worden qua aantal nummers.

Gegarandeerd lachen, dansen en zweten! De nieuwe JUST DANCE is namelijk uit! Just dance 2023 edition is aan! Wij testten hem uit..

Samen dansen

Bij de start van de Just Dance game is een uitnodigend menu te zien waarin je onder andere naar nummers kunt zoeken. Daarnaast kun je hier ook filters gebruiken om bijvoorbeeld te selecteren op genre. Het ziet er heel mooi uit en is makkelijk in gebruik.
Wat heel erg leuk is, is de optie om de online-modus aan te zetten. Hiermee kun je samen dansen met je vrienden of familie. Het neefje en nichtje van Siem hebben het spel hebben dit spel ook gekregen op pakjesavond, dus ik voorzie een lekkere actieve competitie!
Hiervoor moeten ze elkaar toe gaan voegen als vrienden en dan zouden ze elkaar moeten gaan vinden op de dansvloer. Dit gaan we natuurlijk heel gauw uitproberen.

Gegarandeerd lachen, dansen en zweten! De nieuwe JUST DANCE is namelijk uit! Just dance 2023 edition is aan! Wij testten hem uit..

Go or No Go

Wij vinden het een swingend en leuk spel, waarvan we zeker weten dat het volop gespeeld gaat worden. Het is tot nu toe ook al een populair spel gebleken onder de vriendjes en vriendinnetjes van Siem, die maar wat graag een dansje wilde wagen. Met twee joy-cons kunnen ze dus ook samen dansen en scoren. Deze scores worden bijgehouden in het persoonlijke account en kun je dus regelmatig checken om je dans skills te verbeteren! Voor de kijker is het ook visueel zeer aantrekkelijk, omdat het eigenlijk een soort van levendige videoclips zijn.
Ik ben blij dat we naast de “Ring fit” (ook een switch spel), nog een actief spel hebben kunnen toevoegen aan onze Switch spellen. Op die manier houden we tijdens de gure, koude wintermaanden toch de beweging erin! Wij hebben al veel lol beleefd met het spel en mede doordat het echt voor jong en oud is en dus voor ons hele gezin, geven bij het spel een GO!

Just Dance 2023 facts

 • 40 songs – ga online voor nog meer songs
 • Multiplayer: Ja, t/m 4 personen en ook online
 • Adviesleeftijd: vanaf 6 jaar (PEGI-leeftijd 3)
 • Genre: dansen / muziek
 • Taal: Nederlandstalig
 • Releasedatum: 12-11-2020
 • Adviesprijs: € 34,99 en te koop bij Bol.com

Lees ook: dit was Just dance 2021

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.