10 jaar 11 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Puzzels

Een stressvrije kerst met de kerstpuzzels van Ravensburger

Linda - Go or No Go

De decembertijd is toch wel de tijd waarin wij vaker als gezin samen zijn. Maar ook is het een zeer drukke maand. We rennen van hot naar her. We starten in december met Sinterklaas en daarna sjezen we door de kerst(borrel)modus in. Een kerstgala op school, kerstborrel op je werk en even afspreken met familie. Je zou er gestrest van raken. En weet je wat nu het ontspannendst is? Het stressverlagendst? En wat je helpt om focus terug te krijgen? Puzzelen! Met de kerstpuzzels van Ravensburger van 1000 stukjes zit je de rest van de winter gebakken!

Super goed voor je brein!

Het is wetenschappelijk aangetoond dat puzzelen stress vermindert. Als je puzzelt, gaan je hersenen naar een ander niveau. Deze noemen ze de Alpha staat. In deze staat ben je als je licht ontspannen bent. Vaak kom je in deze staat door bijvoorbeeld yoga en/of meditatie, of als je een relaxed bad neemt. Puzzelen brengt je ook naar deze staat. Het is zelfs zo, dat als je goed wil leren en leerstof tot je wil nemen, je dit het beste kan doen op Alpha golven. Even 10 minuten puzzelen geeft je een soort super booster om door te kunnen. Zo ben je weer helemaal gefocust. Dus als je stress hebt voor je kerstdiner begint? Ga dan eerst starten met deze puzzel.

Puzzelen! Met de kerstpuzzels van Ravensburger van 1000 stukjes zit je de rest van de winter gebakken! Lekker aan de slag!

De puzzel

Deze puzzel is zo leuk voor jong en oud. Disney spreekt toch bijna iedereen wel aan? Op deze kerstige puzzel kun je al je favoriete karakters vinden. Met 1000 stukjes ben je echt wel even zoet. Ik moet zeggen: de ene 1000-stukjes-puzzel is de andere niet. Deze is echt goed pittig! En dat maakt het een uitdaging om hem met zijn allen te maken. Wij maken hier in huis altijd de puzzel met zijn allen…dan bouwt die, en dan de volgende. Ook de jongste van zeven kan hier goed mee uit de voeten. Maar zonder hulp zou hij er wel erg lang mee bezig zijn.

Puzzelen! Met de kerstpuzzels van Ravensburger van 1000 stukjes zit je de rest van de winter gebakken! Lekker aan de slag!

Kwaliteit van de puzzelstukjes

Niets is zo irritant als stukjes die in elkaar zitten en bij het lostrekken kapot gaan. Bij andere merken (of merkloze puzzels) heb je dat wel eens. En dat is zo zonde, dan gaat je hele afbeelding stuk. Gelukkig is dat hier zeker niet het geval!
Wij vinden het leuk om deze puzzel vaker te doen, misschien wel met de kerst volgend jaar! Maar door het standaard formaat kun je deze puzzels ook heel goed inlijsten, als je dat leuk zou vinden.

Deze puzzel is geschikt voor iedereen die kan puzzelen, maar de stukjes zijn wat kleiner, dus vanaf een jaar of zeven samen en alleen, zodra ze genoeg doorzettingsvermogen hebben om het ook af te maken. Wij vonden het een uitdagende puzzel en hebben hem dan ook nog niet afgekregen (we zijn ook pas een paar dagen bezig). Toch weet ik dat, als wij iedere dag even gaan zitten puzzelen, we deze kerst stressvrij door kunnen komen.

Houd jij ook zo van puzzelen? Deze leuke kerstpuzzel shop je hier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.